Ki találta ki a közhasznú munkások HETI fizetését?!
Figyelt kérdés
Tudna nekem valaki válaszolni, vagy segíteni abban, hol kell ennek utána nézni? Mert lenne egy két kérdésem a Tisztelt Illetékeshez.2012. júl. 27. 08:48
1/12 anonim válasza:
Így hozták meg róla a jogszabályt. Viktoréknál lehet reklamálni. Mi a kérdés? Hátha mi is tudjuk a választ.
2/12 anonim válasza:
Ez miért zavar? Az a 47.000 Ft olyan kevés, hogy tök mindegy hogy hetente, naponta, vagy havonta fizetik ki, mert megélni így sem, úgy sem lehet belőle!
3/12 A kérdező kommentje:
Miért is volt erre szükség? Nem egy naplopó vagyok, közgazdasági érettségivel, több mint 10 év kereskedelmi és adminisztrátori gyakorlattal rendelkezem, de sajnos nem találok munkát. Hol ezért, hol azért nem vagyok megfelelő, önhibámon kívül. Jelenleg közhasznú munkásként dolgozom egy önkormányzatnál a pénzügyi osztályon. Jó a munka, szeretem is nagyon, pusztán az anyagi léttel van némi problémám. Az érettségizettek "segélyes" minimálbérét kapom, ami 45000,- Ft, amit felosztottak heti kiosztásra. Bizonyos szempontból jó, de így nagyon nehéz beosztani a csekkre valót. Azon kívül: most jár le az öt hónapom, és ha most megkapom az utolsó heti fizetést, hogyan éljek meg ebből a hetiből, meg a hetente kuporgatott, megmaradt kis pénzből, (ha maradt!?!) a következő hónapban, ha nem találok munkát??? De ha találok, akkor is csak az azt követő hónap elején fogok fizetést kapni. Addig szűnjek meg létezni?
2012. júl. 27. 09:54
4/12 anonim válasza:
Most akkor mi is a valós problémád?
Az, hogy hetente kapsz fizetést (ami hónap végén pont annyi, mintha egybe kapnád, csak meg kéne tanulni beosztani....) vagy az, hogy sz@rul állsz anyagilag? Mert annak semmi köze nincs a heti fizetéshez.
5/12 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, igazad van. Ha megoldást nem is adtál, de legalább jobb kedvre derítettél!! köszi :-)
2012. júl. 27. 10:12
6/12 A kérdező kommentje:
Válasz a problémára: Te hetente kapod a fizetésedet, vagy havonta egy összegben? Mert hidd el, nem könnyű így beosztani. Egészen másképp kell gondolkodni!
2012. júl. 27. 10:15
7/12 anonim válasza:
Nézd, megoldást nem tudok adni, mert 47.000 Ft-ból megélni lehetetlen. Én a 3x-osából is nehezen adom elő a műveletet :)
De meg kell oldani. Írd össze miket kell mindenképp befizetned egy hónapba, oszd 4 részre és minden heti fizetésedből tedd félre amint megkapod. És akkor hónap elején / végén befizeted a csekket. Más kérdés mondjuk, hogy így éhenhalsz-e mellette...
8/12 A kérdező kommentje:
Eddig így tettem. Az, hogy mi és hogyan lett befizetve, és az, hogy mit és mennyit eszek, az egy dolog, de valahogy megoldottam. De most ez a heti fizu megszűnik, az eddig beosztott ugye úgy volt beosztva, hogy sajna majd mind el is fogyott, és így nézek elébe kb. egy egész hónapnak. Igazából tudom, hogy nekem kell megoldani, tudom, hogy másoknak is így kell megélni, és vannak ennél sokkal- de sokkal rosszabb körülmények között élők, ezért hát nem is igazán panaszkodom. Csak nagyon szívesen elbeszélgetnék azokkal, akik ezt kitalálták, és megkérdezném, ők hogyan csinálnák? - persze a semmiből kiindulva, és nem hatalmas tartalékkal a hátuk mögött!
2012. júl. 27. 10:36
9/12 anonim válasza:
Akik ezt kitalálták azok NAPI 47.000 forintot keresnek, nem havit.
10/12 anonim válasza:
A heti fizetéssel még nem lenne probléma, mert sok külföldi országban is van ahol, hetente van fizetés, csak éppen a 47.000 Ft-ot hiába osztod el heti lebontásra, abból megélni nem lehet, akkor sem, ha naponta kapsz pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!