Mit tehetek akkor, ha a munkáltatóm a leszámolási papíromon az elbocsátás módja: elbocsátás fegyelmi okból bejegyzést írt, de semmilyen írásos módon nem értesített arról-még szóban sem, hogy ezt fogja tenni?
Egy vállalkozónál dolgoztam 4 órás bejelentéssel több mint egy évig-természetesen napi 12-13 órát. július 17.-én amikor már a munkaidő fele letelt, közölte, hogy menjek haza. Az előzménye az volt, hogy szépen sorban lecserélte a "régi" dolgozókat és én voltam az utolsó közülük. Ez egy vendéglátóipari egység volt és aznap egy salátát kellett kiadnunk, a beszerző nem a megfelelő salátát hozta, a vendég türelmetlen volt és mi a kollégákkal megcsináltuk abból, amit hoztak. A főnök meglátta és megkérdezte ki nyúlt hozzá utoljára a salátához, és az én voltam. Erre rámborította a salátát és hazaküldött, az aznapi béremet, ami természetesen nem az volt, amivel be voltam jelentve ideadta zsebből, /naponta így fizetett bennünket/. Kértem hogy a papírjaimat másnap adja ide, ami természetesen nem történt meg. Ma, július 25.-én adta ide a könyvelője a papírokat, -úgy hogy telefonon állandóan hívtam a főnököt, volt, hogy a telefont sem vette fel ha látta hogy én hívom- és én ott nem olvastam át, csak itthon vettem észre azt, hogy mit írtam a megszűnés módjához.
Megteheti ezt akkor is, ha írásban semmit nem közölt és szóban sem mondta hogy ez fegyelmi vétség és így bocsájt el? Kell írásos nyomának lennie a fegyelminek?
Ha a munkáltató felmond, akkor arról nem kell írásban értesíteni a dolgozót?
Vagy a vállalkozókra nem vonatkozik a Munka Törvénykönyve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!