Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi most az álláskeresési...

Mennyi most az álláskeresési járulék?

Figyelt kérdés
Gyes után nem vettek vissza a munkahelyemre, így munkanélkülire szeretnék menni. Úgy tudom, három hónapig jár, de nem tudja esetleg valaki, mennyi összeg jár?
2012. júl. 17. 13:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Kétféle megnevezése van. Az első három hónapban az előző 12 havi bér 60%, a következő három hónapban pedig a mindenkori minimálbér 60%. Ebből levonják a járulékokat. Hogy esetedben hogyan kell kiszámolni az elsőt nem tudom. Mint ahogyan azt sem, hogyan szeretnél munkanélkülire menni. Közös megegyezéssel „elküldeted” magad?
2012. júl. 17. 13:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Már elküldtek rendes felmondással, most jár le a felmondási időm (a szabijaimat is kiadták rendesen). Ezek szerint a fizetésemet veszik majd figyelembe, nem gyest?
2012. júl. 17. 14:03
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

Már jó ideje nem az van, amit az első ír.

Az álláskeresési járadék max.90 napig jár, ninncs két részre osztva folyósítási összeg szempontjából.

Az alábbi linken található törvény 26. és 27.§-a szabályozza az összegét és a mértékét: [link]

A 26.§-ban van leírva, milyen jövedelmet vesznek figyelembe.

2012. júl. 17. 14:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Fura, mert nekem most járt le nemrég, és az elsőben irtak szerint.
2012. júl. 17. 14:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 18. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!