Hogyan működik a munkanélküli segély (álláskeresési járulék) igénylése az alábbi esetben?
Kezdjük azzal,hogyha te mondasz fel,akkor 3 hónapig nem jár semmiféle munkanélküli segély,így felesleges is rögtön beregisztrálnod magad.
Én a helyedben a következőt tenném.Felmondanék,és kimennék külföldre.Ha összejön a munka,akkor egy gonddal kevesebb,és nem kell foglalkoznod az otthoni munkanélküli hivatallal.Ha viszont 3 hónap alatt semmi meló nem jön össze,akkor úgyis hazamész,és így már nyugodtan beadhatod a kérelmedet a munkanélküli segélyre,hiszen a felmondásod után letelt a 3 hónap.Persze jelezve,hogy eddig is melót kerestél..
Viszont:
Ha közös megegyezéssel búcsúzol el a munkahelyedtől,akkor természetesen már másnap regisztrálhatsz a munkanélkülis segélyre.Ebben az esetben havonta(és nem 3 havonta) kell megjelenni a pecsételésért,és a "beszélgetésért"(itt beszélitek meg,hogy kerestél-e melót vagy ők találtak-e neked.)Ha nem jelentsz meg a kiírt időpontban akkor törlik a regisztrációdat. Azt meg nem fogják elfogadni,hogy azért nem mész be,mert külföldön tartózkodsz.Jobban mondva ha egy személyes találkozónál előre jelzed az ügyintézőnek,hogy X. napon nem tudsz megjelenni,mert éppen külföldön leszel,akkor azt a napot átteszik egy másik napra..De akkor is meg kell jelenned.
" hogy kerek perec vázolom a helyzetet az ügyintézőnek de attól félek,hogy elzavar a francba. Mert gyakorlatilag itthon igényelnék egy segélyt akkor amikor nem is vagyok az országba."
Ezt nagyon jól látod! Pontosan így van..
Nem "simán megszűnik az ellátás és kész", hanem nem teljesíted a jelentkezési kötelezettséged és az együttműködés megszegése miatt kizárnak az ellátásokból, aminek nemcsak az a következménye, hogy megszüntetik a jelenlegi ellátásodat, hanem az is, hogy bizonyos ideig nem regisztráltathatod magad álláskeresőként és nem kaphatsz ellátásokat.
Ha megszűnik a munkaviszonyod, nem vagy köteles rögtön regisztráltatni magad a munkaügyibe. Menj ki külföldre, ha nem jön össze a munka, hazajössz és regisztráltatod magad.
Az álláskeresési járadék folyósítását meg kell szüntetni, ha az álláskereső az Európai Gazdasági Térség másik tagállamába távozik, és legfeljebb a távozás időpontjától számított három hónap elteltével a Magyar Köztársaság területére nem tér vissza.
Tehát 3 hónapig kaphatod a segélyt, jelentkezni pedig 3 havonta kell
Hát itt okosabb nem leszel..
Van aki szerint csak 3 havonta kell jelentkezni.Nekem havonta kellett..Van aki szerint komoly gondjaid lesznek ha nem jelentsz meg,van aki szerint semmi bajod nem lesz.
A legegyszerűbb,ha egy nap szépen besétálsz a lakóhelyed szerinti munkanélküli hivatalba,és megkérdezed,hogy a te esetedben milyen szabályok,törvények vannak.Ott a hozzáértők pontosan elmondják,hogy mit tudsz tenni vagy mit nem tudsz tenni..Majd utána törheted a fejed a továbbiakban.
Csak egy kérdés:
Én Angliában élek(munkaközvetítő irodában dolgozom)..csak kíváncsiságból..mennyire tudsz angolul??
Az ismerőseid mennyire tudják garantálni neked az angliai álláslehetőségeket??Mi az amiben segíteni tudnak neked??(tényleg csak kíváncsi vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!