Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Haszonélvezője vagyok egy...

Haszonélvezője vagyok egy ingatlannak, a vízközmű a nevemen van. Csatorna és víz egy néven kell, hogy szerepeljen. Az élettársam fia nevére kerülne az összes közmű. Lemondással később támadható lesz-e a haszonélvezeti jogom?

Figyelt kérdés

A vízközműt kapcsolatunk elött kötettem be. Lemondásnál kell. -e esetleg dokumentálni, hogy a költségeket nem térítették meg ill. nem akarták, hogy a csatorna bekötéséhez hozzájáruljak akár anyagilag akár ügyintézésben. Rossz érzésem van ezzel az egésszel.

3 gyermek az ingatlan tulajdonosa. Csatorna és víz egy néven kell, hogy szerepeljen. Az élettársam szeretné, ha a fia nevére

2012. júl. 11. 07:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ennyi információból nem lehet megállapítani, mi is van valójában!...

1./ Te csak a haszonélvezője vagy az ingatlannak?...

(A haszonélvezeti jog nem támadható, még akkor is megmarad, ha semmiféle közmű vagy szolg.számla nincs a neveden!)

2./ KICSODA a "3 gyermek tulajdonos"?... A te gyerekeid?...

3./ Írod, hogy a vízközművet az élettársi kapcsolatod ELŐTT köttetted be... Ebből azt olvasom ki, hogy az ingatlanhoz NEKED van közöd, az élettársad csak általad került képbe...

Ezért nem értem : hogy kerül az ingatlanba az élettársad fia?!...

... Most ennyi információból nekem úgy tűnik, hogy az élettársad a fiának akarja ügyeskedve megszerezni az ingatlanotokat?...

2012. júl. 11. 08:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Mindketten haszonélvezői vagyunk a háznak.1 lányom van ,neki fia és lánya.Gyerekek a tulajdonosok.Megismerkedésünk elött nekem már volt tulajdonrészem a házban,amit a lányom nevére iratta.Nyugtalanít,úgy érzem mintha ki akarna turni az ingatlanból.
2012. júl. 11. 10:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Új házat építünk a régi helyére.Félek,hogy csak a régi házra szólt a haszonélvezeti jogom.
2012. júl. 11. 10:12
 4/4 Smartguy86 ***** válasza:
A haszonélvezeti jog sokkal erősebb, mint a tulajdonjog. Amíg a haszonélvezetet gyakorlod, addig ő se nem adhatja el, se nem tagadhat ki, se nem zárhat ki onnan.
2012. júl. 11. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!