Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti hogyan oldjátok meg a...

Ti hogyan oldjátok meg a párotokkal a közös kasszát?

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy ki mit fizet? Nálunk én (nő) fizetem a számlákat, ő a vásárlásokat és pont egálba vagyunk. Szerintetek jó ez így?

2012. júl. 5. 08:58
 1/7 Antimod ***** válasza:
100%

Mi nem osztjuk így be. Közösen van a pénz, a számlákat úgyis be kell fizetni (ezt én intézem, így nem keveredik össze), a kaját pedig a feleségem veszi. Ha valamelyikünk vásárol még valamit kisebb értékben, azt vagy előre, vagy utólag megmondjuk egymásnak, így tudjuk, hol tartunk. Ha bankszámláról pénzt veszünk ki, akkor szintén.

Szerencsére egyikünk sem egy nagy pénzköltő, lehet, hogy akkor változtatnunk kellene a gyakorlaton.

2012. júl. 5. 09:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a rezsit felesben fizetjük, minden mást pedig mindenki a saját kártyájával fizeti. Én nem vagyok nagy híve a közös kasszának, mert volt már rossz tapasztalatom, jobb a különkassza, szerintünk.
2012. júl. 5. 09:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Közös a bankszámlánk. A befizetéseket,háztartási kiadásokat én intézem. Ha nagyobb dolog kell,ruha stb. akkor előre megbeszéljük. Hó elején mindketten veszünk ki pár ezer Ft-ot a saját kiadásainkra.

Havonta beosztjuk előre,hogy mennyit költhetünk a háztartásra,váratlan iskolai kiadásokra,és mennyi marad.

2012. júl. 5. 09:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Bármelyikünk fizethet bármit.

Nagyobb kiadásokat (néhány tízezertől felfelé) mindig megbeszéljük, illetve az olyanokat is, amik értékben csak néhány ezrek, de a másik féltől várható ellenállás (pl ha a feleségem venne új törölközőket 2-szer 4000-ezerért, miközben úgy gondolja, hogy én kevésbé tartom fontosnak, akkor azért kikéri előtte a véleményemet).

2012. júl. 5. 11:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem igazán közös kassza. A közös kassza az, amikor egy számlára jön mindkettőtök fizuja és abból mennek a kiadások. Nagyobb vásárlásokat megbeszélitek, a kicsi mindennaposakat nem kell. Nálunk így van.
2012. júl. 5. 13:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. júl. 6. 08:18
 7/7 anonim ***** válasza:

nincs. eleinte ellene voltam. Most a nagyobb dolgokat felesben fizetjük (bútór, lakás felújítás, rezsi).

A kocsi költségek az enyém. Satöbbi. Ha közös célok vannak jó lehet, de ne 100% -osan, legyen saját, szabadon felhasználható pénzetek is, amit akár sörre, arckrémre elkölthettek engedély nélkül is.

2022. ápr. 15. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!