Szoktatok számlát kérni?
Figyelt kérdés
Mostanában esett le, hogy nőgyógyász, fodrász, kozmetikus, pszichológus, stb. sosem ad számlát, és hogy ez nem jól van így, hiszen rengeteg pénz folyik így el. Ha nem rendesen adózunk/adóznak, akkor mindenki szív, ill. az, aki rendesen adózik, mert nem arra fordítják az energiát az illetékesek, hogy a nem vagy hamisan adózókat lebuktassák, hanem a rendesen fizetőkét emelik. Ti tesztek valamit ez ellen?2009. júl. 10. 09:52
1/6 anonim válasza:
Nem szoktam számlát kérni elvből sem. Amíg olyan mértékű adók és járulékok vannak, hogy a kisvállalkozó egy hét alatt csődöt jelenthetne, ha mindent tisztességesen befizetne, és amíg az általunk befizetett pénz nagy része a politikusok és csókosaik/haverjaik cégénél és zsebében landol, addig nem a fodrászomat, kozmetikusomat fogom csesztetni a számlakéréssel.
2/6 anonim válasza:
Na jó, ne csesztessük a fodrászt, de mi van a nőgyógyásszal? Kiszámoltátok már, hogy egy hónapban mennyit kereshet feketén? Rengeteget!!!
3/6 anonim válasza:
anuykám kiskereskedő(ruházat)nagyon normális áron dolgozik,a haszonkulcsa nagyon pici...pedig minőséget árul.de ő se ad mindig számlát,mert azt képtelenség volna bírni.
ha ezt nézzük,ő is adócsaló...
elfacsarodik a szívem amikor pl. a piacon a néni 3 szem paprikáról számlát ad!!!tudom ez nem ugyanaz,de a kisembereket nem kéne piszkálni.
nekem viszont a fogorvosnálk jutott ez eszembe!egy tömés+kis fogkő-eltávolítás=9000Ft!!!azt hittem elájulok.
elgondolkoztam,h.végülis akár 15.000-t is mondhatott volna,mert megteheti.ez bosszantó..végülis ez igaz a fodrászra,nőgyógyászra is.akik soha nem adnak, azoknak kéne a körmére nézni.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, csak azt gondolom,hogy ha mindenki rendesen fizetne adót, akkor azoknak, akik tényleg fizetnek,nem lenne ekkora teher a nyakukban. Hol kell ezt elkezdeni? Nem a közvetlen környzetünkben? Magunkon?
2009. júl. 10. 13:06
5/6 anonim válasza:
Azért azt se felejtsük el, hogy egy magán fogorvosi, orvosi rendelő felszerelése sokszorosába kerül egy fodrászaténak vagy kozmetikának, és a vizsgálat, gyógyítás alatt is rengeteg egyszer használatos, nem épp olcsó dolgot használnak.
6/6 anonim válasza:
Ott kellene elkezdeni, hogy a közberuházások (útépítések, útjavítások, állami építkezések, rendezvények, kampányok stb.) ne a sokszorosába kerüljenek az országnak, mint más országokban, csak mert a kormányközeli emberek és cégek mind hatalmas profitot raknak utána zsebre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!