Számlát hol tudok kérni?
Túléltem első állásinterjúmat, eddig diákszövetkezetnél dolgoztam, szóval nagyon izgultam, és a nagy dilemmában nem kérdeztem rá erre :( Azt mondták hogy a havi béremről számlát kell kérnem, vagyis nem kötelező, de ha kérek akkor nem számolják le az áfát, vagyis annyival többet kapok, ha viszont nem lesz számla akkor levonják a béremből az áfát.
Ez a bizonyos számla mire való pontosan, hol tudnom beszerezni és mit kell rá írjak?
Hát én 5x elolvastam a kérdésedet, de nem tudtam rájönni miről van szó. Kitől kell számlát kérned és miről?
Most én is csak arra tudok gondolni, amit az előző válaszadó írt. De ha számlaképesnek kell lenned-vagyis ki kell váltanod a vállalkozóit-nem neked kell számlát kérned, hanem te adod a számlát. Akkor nincs havi béred, hanem bevételed van. A járulékokat pedig neked kell magad után fizetned(ami kb.50ezer Ft havonta).
Az Áfa-ra vonatkozó részt egyáltalán nem értettem. Pedig könyvelő vagyok.
első vagyok
pontosan én sem értettem, csak próbáltam kikövetkeztetni, hogy mit akarhat a kérdező
Sajnos az a baj hogy egy kicsit sem értek ezekhez, és csak annyit mondtak hogy jó ha viszek számlát. Lesz egy bizonyos havi bruttó jövedelmem, tegyük fel havi 100ezer, és ha viszek róla (?) számlát akkor azt az összeget kapom meg, számla nélkül pedig 100ezerből kb 75-80ezret kapok kézhez.
Azt mondták hogy bármilyen cégnél igényelhetek erről számlát.
De akkor jobb ha inkább rákérdezek hogy ezt a számlát hol tudom pontosan igényelni és mit is foglal magában ez :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!