Mit jelent ma Magyarországon a szellemi szabadfoglalkozás a gyakorlatban?
Hogy néz ki ez?
Élő példák érdekelnének...
"A kialakult gyakorlat szerint minden nem termelő, és nem kereskedelmi tevékenység - azaz szolgáltató tevékenység, jellemzően újságírás, tanítás, kutatás, szakértés, tanácsadás, szoftver készítés, művészeti tevékenységek stb. - végezhető szellemi szabadfoglakozásban, pontosabban az Szja tv. szerinti önálló tevékenység keretében, magánszemélyként, egyéni vállalkozói igazolvány nélkül is."
és gugli a barátod
Én így dolgozom. Programozó vagyok.
Bemész az Apeh-hoz, kérsz adószámot (adószámos magánszemély), dolgozol, számlázol, és után adózol negyedévente.
Én ÁFÁ-vak nem foglalkozom, költségekre fix százalékot számolok el.
Tökjó!
És leszerződtél valakivel, vagy projektben, vagy alkalmi megbízásos formában dolgozol programozóként?
Ha nem fizetnek ki mit tudnál tenni?
Van valami határidő, vagy azonnal fizetnek a munkádér, addig oda sem adod?
Hogy megy ez?
Én alapvetően 2 féle módon dolgozom.
- Egy régi ismerősömön keresztül kapom a megrendeléseket, és utólag fizetnek. Nem volt még gond belőle.
- Saját üzemeltetésű oldalakat készítek, ezek közvetlenül nekem hozzák a bevételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!