Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit jelent ma Magyarországon...

Mit jelent ma Magyarországon a szellemi szabadfoglalkozás a gyakorlatban?

Figyelt kérdés

Hogy néz ki ez?

Élő példák érdekelnének...

2012. júl. 1. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
64%

"A kialakult gyakorlat szerint minden nem termelő, és nem kereskedelmi tevékenység - azaz szolgáltató tevékenység, jellemzően újságírás, tanítás, kutatás, szakértés, tanácsadás, szoftver készítés, művészeti tevékenységek stb. - végezhető szellemi szabadfoglakozásban, pontosabban az Szja tv. szerinti önálló tevékenység keretében, magánszemélyként, egyéni vállalkozói igazolvány nélkül is."

[link]

és gugli a barátod

2012. júl. 1. 23:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem ismerek. De belinkeltem, hogy kik lehetnek. Ennyi. azzal foglalkoznak, amit a szellemi szabadfoglalkozás kategória megenged. író, mérnök, fordító, tolmács. bár, ami máshova nem sorolható.
2012. júl. 1. 23:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Én így dolgozom. Programozó vagyok.

Bemész az Apeh-hoz, kérsz adószámot (adószámos magánszemély), dolgozol, számlázol, és után adózol negyedévente.

Én ÁFÁ-vak nem foglalkozom, költségekre fix százalékot számolok el.

2012. júl. 2. 01:18
 4/5 A kérdező kommentje:

Tökjó!

És leszerződtél valakivel, vagy projektben, vagy alkalmi megbízásos formában dolgozol programozóként?

Ha nem fizetnek ki mit tudnál tenni?

Van valami határidő, vagy azonnal fizetnek a munkádér, addig oda sem adod?

Hogy megy ez?

2012. júl. 2. 02:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én alapvetően 2 féle módon dolgozom.

- Egy régi ismerősömön keresztül kapom a megrendeléseket, és utólag fizetnek. Nem volt még gond belőle.

- Saját üzemeltetésű oldalakat készítek, ezek közvetlenül nekem hozzák a bevételt.

2012. júl. 2. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!