Az olaj ára emelkedik hétvégén, ha az emberek kevesebbet használják az autójukat?
Talán mert a kocsidba ma nem azt a benzint tankolod ami még tegnap olajként a Föld alatt volt?!
Gondolkozz már...a kitermelés folyamatos, nincs leállás.
de ha csökken a kereslet a kiesést emeléssel potolnák erre nem gondoltok?
Ha valamiből sok van akkor olcsóbban adják!
Ha valamiből kevesebb van azt drágábban agyák!
Szerintetek miért emelkedik a bezin ár, ne mondjátok hogy csak azért mert adó van rajta!
"Ha valamiből sok van akkor olcsóbban adják!"
Pontosan. Mivel nem FOGY a benzin, ezért sok lesz belőle. (Ezért olcsóbban adják, hátha úgy jobban fog fogyni.)
Figyelj, rossz hírem van: a közgazdaságtudomány logikus, józan paraszti ésszel felfogható. Vond le a következtetést!
Ha a kereslet csökkenésére az lenne a válasz, hogy növelnék az árat, akkor még tovább csökkenne a kereslet.
A dolgok nem úgy működnek, ahogy Te azt gondolod.
"Vond le a következtetést!"
Szerintem ez jelen esetben irreális elvárás. :D
Megértem és levontam a dolgokat: De mi van akkor ha létfontosságú dologról beszélünk, a kereslet nem fog csökkeni csak hétfévén, mivel akkor az emberek többnyire a hét fáradalmait pihenik ki, tudom mivel főút mellett lakom és hétvégén alig van autó, még hétköznap tele van az út autóval!
Na a lényeg, hogy akkor ti szerintetek a tőzsdén az olaj ára csökkenéssel fog kezdeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!