A munkanélkülit mikor kaphatom, ha pályakezdő vagyok? (többi lent)
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy a munkanélkülit mikor kaphatom, ha a munkanélküli hivatal nem talál nekem munkát?2012. jún. 29. 12:23
1/3 anonim válasza:
amikor nekem volt ilyen akkor kellett egy bizonyos ledolgozott időszak (asszem fél vagy egy év) és ez után járt amolyan jövedelempótló támogatás kb 3 hónapig. Mostanában mindenkit "közmunkaprogramba" raknak. Ez azt jelenti, hogy a munkanélküli központ átküld az illetékes önkormányzathoz. Ha itt megfelelsz a feltételeknek akkor kaphatsz ilyen rendelkezésre állási támogatást+TB-t. Ennek az összege asszem most 24500Ft. Ezért viszont vállalnod kell hogy részt veszek a közmunkaprogramban is. Ez 5hónap napi 6óra olyan munkát jelent amit kijelölnek számodra. Többnyire utcaseprés/parkgondozás/fűnyírás stb. Ha ezt nem vállalod akk kb semmit sem kapsz. Persze ha most más a szabályozás akk javítsatok ki.
2/3 anonim válasza:
Álláskeresési járadék a neve.
Akkor kaphatod, ha az elmúlt 3 évben van legalább 360 munkaviszonyos napod (és az egyéb feltételeknek is megfelelsz)
A munkaügyi hivatal senkinek nem keres munkát, csak kiközvetít azokhoz, akik dolgozókat keresnek.
A rendelkezésre állási támogatás egy ideje már foglalkoztatást helyettesítő támogatás. Az kaphat aki jövedelmi és vagyoni helyzete alapján rászorulónak minősül, lejárt az álláskeresési ellátása, vagy ha nem kapott, akkor legalább egy éve regisztrált álláskereső és az előző 1 évben volt legalább 30 nap munkaviszonya (ez mással is kiváltható, szoc.törvényben megtalálod)
Az összege jelenleg 22800 forint.
3/3 A kérdező kommentje:
Én hátrányos helyzetű vagyok, akkor én kapok valamilyen kezdő támogatás a munkanélküliben?
2012. jún. 29. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!