Kb. mennyi kezdőtőkére van szüksége (Ft-ban) annak, aki Ausztriába megy ki dolgozni, abban az esetben, ha a melóhely már biztos ( pályakezdő vagyok, kb. bruttó 180. 000 Ft/hó?
Én tavaly jártam sokat Ausztriában, illetve ismerősöm lakott, dolgozott ott. Én úgy láttam, hogy az albérletek drágábbak, maga az élet jóval drágább, de mivel csak az első 1 hónapra kell neked pénz, így ha tudod már hol fogsz lakni, vagy van ismerős, akinél addig lehetsz, akkor csak a kajára, városon belüli utazásra, és saját igényeidre kell számolni.
Egyébként ne haragudj, hogy megkérdezem, de mi a szakmád? Vagyis inkább úgy kérdezem, hogy szakmai munkáért fogsz br. 180 000-et kapni? Csak mert ausztriai viszonylatban kicsit kevésnek tűnik. De mondjuk magyar viszonylatban meg nagyon jó fizetés.
Szia!
ha nincs lakásod, az első fizuig olyan 1500 de legalább 1000 euró kell.amint kimész ugye keresel egy lakást (amit kiadnak külföldinek). ezek olyan 200 eurótól vannak, de ezekben sosincs hely. én 310 euróért találtam lakást(szobát), egy ágyal egy szekrénnyel, és a konyha,wc,fürdő közös a ásik 60 emberrel.mindenhol kauciót kell fizetned (2 havit) amit ha elmész vissza adnak ha rendben a szoba. ott van még a provisio (nem mindenhol van, a lakások 60-70%nál) ami szintén általában 2havi lakbérnek felel meg, ezt nem kapod vissza.
aztán a kajád az életben maradáshoz való mennyiségben megúszod 50-100 euróból (ez a továbbiakban se nagyon változik ha spórolni akarsz). összesen ez úgy néz ki egy 250 eurós lakásnál (jobbik eset):1 havi lakbér:250
kaució:500(visszakapod)
provision:500(nem kapod vissza)
kaja,tisztálkodási szerek:100
összesen:1350 euró ami jelen árfolyam szerint 400000 ft
az más kérdés ha provisionfrei lakást találsz, akkor sok lejön. de van olyan irat amiért pl: fizetsz.
amit irtál fizetés szerintem itt a minimálbért nem üti meg :D.
én konyhán kisegítőként (szakács végzettséggel) 1000-1200 eurot keresek (350000 Ft)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!