Végrehajtás kapcsán mi a további teendőm?
Adósom ellen fizetési meghagyást indítottam el. Most ott tartok, hogy megjött a jogerőssé válást megállapító határozat, vagyis nem úgy tűnik nem mondott ellent az adós.
Nagy összegről van szó, tehát 500 ezer fölött van. Ingóságai a töredékét sem fedeznék.Munkahely, jövedelem nincsen. A készfizető kezesnek (testvér) van jövedelme, de felét már állítólag vonják. Van egy lakásuk tömbházban, de nem tudom azon van-e teher, jelzálogjog, stb. Úgy tudom egy vikkendház is van üdülőövezetben a közelben. De erről konkrétabbat nem tudok. Hogyan tovább?
Magyarul mondva valaki megteheti nyugodtan azt is, hogy kölcsönöket kér különböző forrásokból, és ha semmit sem fizet vissza belőle senkinek, és végrehajtani sem lehet semmit, akkor simán megússza, összeghatártól függetlenül?
Azért ez így nagyon morbid, ha törvényes úton nincsen valami behajtási lehetőség, még ha hosszútávú lenne is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!