Mit tesznek velem olyan esetben ha a munkáltatómhoz két fizetési letiltást érvényesítettek, mindkettőt levonják?
Egy éve banki tartozás miatt fizetés letiltást érvényesített
a végrehajtó így jelenleg levonják a fizetésem 33 %-át ami a törvényi maximum.
Ma napon újabb letiltási kérvényt kapott a munkáltatóm önkormányzati tartozás miatt.
A 33% már foglalt akkor ilyenkor mi fog történni?
" levonják a fizetésem 33 %-át ami a törvényi maximum. "
Nos ez nem egészen így van.A fizetésnek maximum az 50%-át vonhatják le.
Igen ez igaz.Egy behajtócég max.33%-át vonhatja le a béredből.De ha több cég követel vagy gyerektartást is kéne fizetned akkor a fizetésednek max 50%-ig terhelhető a levonás-..
Most két dolog lehet
1.A végrehajtó levonja továbbra is a fizetésed 33%-át,majd az önkormányzat is levonja azt az összeget ami még megengedett.Így a fizetésed 50%-a mehet a tartozásokba.
2.A végrehajtó levonja továbbra is a fizetésed 33%-át,és az önkormányzat vár amíg a végrehajtó által lévő tartozás meg nem szűnik.Addig az önkormányzati tartozásod kamatozik,és amikor már megszűnt az első levonás,rögtön elkezdik vonni szintén 33%-ban az önkormányzat a pénzét persze jóval több összeggel fogsz addigra tartozni..
Értem.
Tehát akkor valamit ki kell okoskodni a főnökkel mert már így is a banki levonás miatt alig marad pénzem(minimálbérből vonják).Szerintem az önkormányzatot kijátszuk a buliból mert az nemigen tud pár tízezer forint szemétdíj miatt balhét csapni viszont az OTP még vagy 10 évig vonja a százalékot.
Egyáltalán jogosan követeli a három évvel ezelőtti szemétdíjat? Mert tőlem egy lapát szemetet sem vittek el soha azért nem is fizettem.
Jogosan követeli akár 5 évig visszamenőleg ha van szemétszállítási díj,Ebbe egyébként beletartozik az,hogy a nagy szemét konténereket ahová a mindennapi szemetedet dobod elszállítják..Te nem a szemét lapátolásért fizetsz hanem a szemétszállításért..Gondolom nem viszed személyesen minden szemetedet magad a szeméttelepre..vagy igen??
Még valamit..Az önkormányzat ugyanolyan kemény tud lenni mint az OTP.Ne csodálkozz ha a pár ezer forintos önkormányzati tartozásod a kamatokkal jócskán megugrik majd..(ezt majd kalkuláld bele mindenképpen)
Megint én vagyok..
Én a helyedben írnék az önkormányzatnak egy levelet,hogy szándékodban áll fizetni de jelenleg havi X.összeget tudsz utalni..
Megírod,hogy már így is levonják a fizetésed 33%-át és ezért nem áll módodban csak havi (mondjuk 5000 forintot,vagy te tudod mennyit tudsz) fizetni..Amint módodban áll magasabb összeget is utalsz majd( mondjuk a kérdés az hogy mennyivel is tartozol nekik) Ez azért lenne jó lépés,mert 1. megvan a szándék hogy fizetni akarsz.(de lehet hogy nem érdekli őket) 2.Így kevesebb lesz a kamatod..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!