Abból nem lehet baj, ha vaterán túl sok egyforma árut adok el?
Figyelt kérdés
Ebayről veszek dolgokat, és vaterán adom el. Most bejött valami, amit visznek az emberek, de ha csak ezt árulom, lehet valami gondom a későbbiekben? (ne nézzetek hülyének a kérdésem miatt, csak nem akarok semmi bajt ebből)2009. júl. 7. 11:39
1/6 A kérdező kommentje:
ja, a másik, sima egyszerű diák vagyok, és ez bevétel nem magas, a minimálbért sem éri el havi szinten.
2009. júl. 7. 11:41
2/6 anonim válasza:
Elvileg, ha kereskedelmi mennyiséget árulsz (akár egyenként is) az már kereskedelem. Főleg, ha kiderül, hogy nem a sajátod árulod, hanem vásároltat, tehát tényleg csak kereskedsz. Ehhez vállalkozói engedély, könyvelés, adózás kell.
Azt tudom, hogy külföldön az adóhivatalnak már vannak erre szakosodott emberei, akik ezeket a kereskedőket dertik fel, azért nálunk lehet, hogy még "átcsúszol".
3/6 anonim válasza:
Igen, lehet gondod. Pont erre szállt most rá az Apeh. Én is ezért hagytam abba a vaterázást/teszveszezést, mert bár nem csináltam semmi törvénytelent, még adóbevallást is készítettem róla, de nem akarok esélyt sem adni nekik.
4/6 A kérdező kommentje:
hát ez nagyon jó... köszi egyébként a tájékoztatást.
melót nem kapok most nyárra, 8 órában nem tudok melózni suli közben, és még ennyi lehetőségem sincs, hogy egy kis pénzt összegyűjtsek.
2009. júl. 7. 12:13
5/6 anonim válasza:
ha üzletszerűen végzed a tevékenységet bevételszerzés céljából, akkor ez adóköteles dolog, amihez kell adószám és adózni kell a jövedelemből, tehát lehet csinálni, csak adószámmal törvényesen.
6/6 A kérdező kommentje:
értem, köszi, az a baj, hogy így viszont semmi nyereségem nem lesz (vagy alig), tehát nem éri meg csinálni.
2009. júl. 10. 23:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!