Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen iratoknak kell meglenni...

Milyen iratoknak kell meglenniük 18évesen?

Figyelt kérdés
úgy 1hete kiderült, h nincs adókártyám, és most keresgélem, h mim nincs még. tudnátok segíteni?
2012. jún. 20. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Adó és TAJ kártyája mindenkinek van. Valószínűleg elkavartad valahová, vagy elveszett.
2012. jún. 20. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:

- születési anyakönyvi kivonat

- személyigazolvány

- lakcímkártya

- adókártya

- TAJ kártya

- általános iskolából az egészségügyi kartonod

2012. jún. 20. 11:58
 3/6 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem kaptam. sosem volt, anya szerint sem. és az egyik barátomnak sincs (17évesen)...

állítólag nem volt kötelező akkor még. egyébként elmentem csináltatni, és az ügyintéző hölgy nem volt fennakadva rajta...

2012. jún. 20. 12:00
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm. :)
2012. jún. 20. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:

adókártyát igényelhetsz, ha már van adóazonosítód. Ha még nincs, akkor adóazonosítót kell igényelned, és azt hiszem, automatikusan együtt jár az adókártyával.

De amúgy ez csak akkor fontos, ha valahová szükséged van rá, pusztán azért, mert 18 lettél, nem.

3 irat szükséges mindenképp:

- személyazonosító igazolvány: személyi igazolvány VAGY jogosítvány VAGY útlevél. Magyarán ha van jogsid, akkor nem fontos, hogy személyit is csináltass, de persze ha szeretnél, semmi akadálya. Nekem pl. jelenleg csak útlevelem van, mert lejárt a személyim és nem csináltattam újat.

- lakcímkártya: ez kell, nincs mese. A személyazonosító okmányod a legtöbb helyen csak lakcímkártyával együtt fogadják el.

- taj kártya: ha idegen helyre mész, akkor kérik. Bár amúgy annyira nagyon ez sem létfontosságú, én volt hogy elhagytam, de az sztk-ban egyszerűen bediktáltam a taj számom és elfogadták.

2012. jún. 20. 12:01
 6/6 A kérdező kommentje:
ééértem :) köszönöm mindenkinek:)
2012. jún. 20. 12:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!