Hőségriadó idején szabályos, ha a munkáltató nem biztosít ásványvízet a munkavállalóknak, mondván, hogy van csapvíz, igyanak azt?
A csapvízet nem tudom meginni, mert langyos, ígyhát a saját pénzemen kell vennem ásványvízet. A menedszerek irodájában természetesen van, holott van csapvíz ott is.
Az a hivatalos magyarázat, hogy nagyvállalat kb. 250 főt foglalkoztat és a veszteség tovább nőne..
nem szabályos,kellene biztositaniuk hideg vizet
Nálunk irodában 33 fok volt tegnap is,évek óta nyáron halunk meg a melegtől,többen inkább betegszabira mennek.De nem csinálnak semmit,nem tudjuk elérni hogy egy 100ezres klimát betegyenek.
Ma még melegebb lesz.
Megtagadni a munkát meg lehetne,de annál mindenki jobban félti a melóját,nem az a könyék ahol könnyen találunk másikat. 380 dolgozó...
Törvényi előírás szerint hőségriadó esetén biztosítania kell(ene) a 14-16 fokos ivóvizet! A csapvíz ettől szerintem melegebb!
Bár nagyon sok munkáltató lesz@rja a törvényi előírásokat :(
Nálunk is elvileg van ballonos víz, de lassan egy hete nem láttam benne vizet.
A csapvíz pedig nem jó, valami baj van a vezetékekkel, épp felújítás alatt állunk, így ki tudja, mik kerültek bele, mondták is, hogy abból inkább ne igyunk, mert olajat is találtak benne.
Akkor mit igyunk? Én vinni szoktam, de aki elfelejti? Boltban csak nappal lehet szerezni, aki éjszakás és elfelejt vinni az vagy kéreget, vagy iszik a kólaautomatából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!