Van köztetek munkáltató vagy valaki tapasztalt, aki segítene? Megmondaná mi baj lehet az önéletrajzommal ami miatt még egy takarítói állásra is hiába küldöm el?
a túljelentkezés.
Én a lidl nél voltam a raktárban, és 1ik nap az irodában 400 önéletrajzot nyomtattunk ki. Ezek mind a raktárosi állásra pályáztak a céghez! ahhoz hogy téged vegyenek fel, ekkora túlerőt kellene átütni valahogy, ami kb = a lottóval
Több oka is lehet.
Egyik a túljelentkezés (legutóbb 77 jelentkezés érkezett 48 óra alatt egy négyórás pakolós munkára.
Az alábbi jelentkezések egyből kiesnek a rostán (álláshirdetésben kértem az alábbiakat):
- Hiányzik a motivációs levél (nem írja meg, hogy munkahely miért lenne ideális neki és miért lenne ő az ideális jelölt a cégnél),
- Önéletrajzból kimaradt a fénykép vagy nagyon fura képű az illető (bandzsa buliképet küld háttérben sörözőkkel, punk-hajú kisebbségi),
- Ha lány volt az illető (közepesen nehéz munkára, amire férfi munkaerőt keresek),
- Messze lakik (vidéki, miközben a hirdetésben volt, hogy az ideális jelölt max 20 percre lakik a munkavégzés helyétől - erre azért van szükség, hogy vészhelyzet esetén - pl nagy vihar - gyorsan bent tudjon lenni),
- Messze túlképzett vagy más orientáltság (2 diploma - vagy cukrász aki szakmában nem tud elhelyezkedni, de addig is eljönne pakolni - ezekkel az a gond, hogy amint van más lehetőség lépnek - márpedig az ember olyat szeretne, aki a következő 2-3 évét a cégnél képzeli el),
- Kretén motivációk (pl: "Miért gondolom, hogy alkalmas vagyok az állásra? Mert jóval a képességeim alatt van az elvégzendő feladat."),
- Egyéb kizáró szubjektív tényezők (60 éves ex-rendőrök, rossz helyesírású bulikirályok, volt őrző-védő aki azt bizonygatja, hogyha a boltban valakit lopáson érne annak annyi lenne, stb).
Stb. Nálad nem tudom, hogy mi lehet a gond, de hogy nálam mi volt, azt most láthatod.
Ui: a 77-ből kb 5-6 alkalmas ember maradt akik átmentek az első rostán, közülük hármat behívtam próbanapra (egymás után), és egyiküket felvettem (másik kettő a próbanapon vérzett el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!