Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lefoglalok egy boltban egy...

Ha lefoglalok egy boltban egy terméket, és visszalépek tőle kötelesek visszaadni a foglalót?

Figyelt kérdés
kaptam óla cetlit, tegnap voltam be hozzájuk, és azt mondták jövőhét péntekre lesz meg. Azonban szeretném törölni a megrendelésem és vissza a foglalóm. Nem egy nagy összeg de szeretném visszakapni. Van rá esély? esetleg fogyasztóvédelem?
2012. jún. 16. 11:55
 1/8 A kérdező kommentje:
Filcet vettem volna, amit náluk a boltban nem tartanak, és meg kellett rendelni. Azonban ma hívtam a boltot és azt mondta hogy ha már le van vágva a filc, akkor nem tudnak mit tenni nem adják vissza. De mondtam neki míg nem küldik le önöknek addig ugysem kell fizetni érte. hiába...
2012. jún. 16. 12:00
 2/8 A kérdező kommentje:
mondom felhívom én akitől rendelnek.. megkérdem, erre azt mondja hiába hívom gép vágja automatikusan.. nem tudnék kivel beszélni.:S tiszta hülyének néz.,.
2012. jún. 16. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha foglalót kellett fizetned, akkor az csak akkor jár vissza, ha a foglalót kérő hibázott. Előleget visszakaphatsz.
2012. jún. 16. 12:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Ahogyan téged sem érhet kár, a boltot, nagykert, gyártót sem. A bolt megteheti, hogy tudomásul veszi, nem kell neked az áru, s visszaadja a pénzed, de neki akkor is ki kell fizetnie. Gondolj bele. Vevő sokkal több van, mint beszállító. Sok vevő, sokféle kívánság. Amit persze igyekszik teljesíteni. Te meggondoltad magad, nem ő hibázott. Visszaadja a pénzed, s szerinted őt nem éri kár, mert ő sem fizet a nagykernek, gyártónak. No, ha tőled rendelnek ezt-azt, aztán nem fizetik ki, szállítanál oda? Ügye, hogy nem.
2012. jún. 16. 12:16
 5/8 A kérdező kommentje:
de ha még hozzá sem nyultak az anyaghoz a "nem tudom milyen helyen" továbbá nincs szállítás alatt, akkor mi van ha visszalép a (vevő) bolt? semmi nincs kár. van ilyen.. nem értem én ezt..azt mondták 1 hét mig meg lesz, namost én már ma szoltam hogy nem kérem. na mind1...
2012. jún. 16. 17:29
 6/8 A kérdező kommentje:
egyébként hogy most előleg vagy foglaló... ki tudja minek hívják. Kaptam róla valamiféle számlát.
2012. jún. 16. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nincs kár. De ezt nem tudjuk. Éri kár a szállodát, ha lefoglalsz egy szobát, majd lemondod? Nem aludtál az ágyban, nem használtad a slózit stb. Mi kár érte? Pl. az, hogy elutasított egy másik foglalást. Elképzelhető, hogy azzal az anyaggal is történt ilyen. Másnak is kellett volna, de elutasították, hiszen már „el van adva”.
2012. jún. 16. 22:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon nem mindegy, hogy előleg vagy foglaló.
2012. jún. 16. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!