Hogyan lehetne megértetni egy huszonévessel, hogy tanulja meg beosztani a pénzt?
Nem értem, miért csodálkozol azon hogy az unokaöcséd ilyen: ha az anyjából indulunk ki, "remek" példa volt előtte.
Én azon csodálkozom, hogy anyuka ennyire felelőtlen, mert egy huszonévestől hagyján hogy nem veszi komolyan ezeket a dolgokat, na de tőle?
Nem tudnátok megvenni a lakást és kiadni nekik albérletbe ( ha hitelből vennétek meg, esetleg a díjak így fedeznék a kiadásaitok egy részét), és ha nem fizetnek, legalább ki tudjátok tenni őket ( és másnak kiadni)?
Semmi képpen nem akarnánk megvenni a lakást. Nekünk is van hitelünk, épphogy kijövünk a pénzből, csak mi be tudjuk osztani.
De ha meg is vennénk, egész biztos, hogy nem nekik adnánk ki. Már így is épp eléggé megégettük magunkat a nagy jó indulatunkkal.
Az az utolsó esélyük, ha az unokaöcsém észbekap. Ha nem, mi levesszük a kezünket róluk. Már beszélgettem vele erről többször is, érti is az unokaöcsém,hogy mi a probléma, csak "fáj" neki nem magára költeni a pénzt. Amit értek is, és sajnálok is, de ha albérletbe kell költözni, akkor még rosszabb lesz a helyzetük... Na és ezt kéne valahogy feldolgozza. Anyjára nem lehet számítani. Többet árt, mint használ... :-(
Szerintem ez nem olyan dolog, amin segít a külső motiváció... ha ők nem jöttek rá, hogy ez nem jó, hogy máshogy kéne, akkor neked sem fog sikerülni rávenni őket a változásra.
Viszont nehogy ti szívjátok meg a végén anyagilag, épp elég, hogy hónapokig, évekig idegeskedtetek miattuk.
Undorító az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!