Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne megértetni egy...

Hogyan lehetne megértetni egy huszonévessel, hogy tanulja meg beosztani a pénzt?

Figyelt kérdés
Adott egy lakáshitel, amit azért kellett felvennie, hogy ne vigye el a lakás a bankot. (az anyja felvette a hitelt, de nem fizette, ezért neki kellett felvállalnia a kötségeket.) De, soha nem fizet sem az anyja, sem ő, mi vagyunk a kezesek. A rezsivel is elmaradásaik vannak, pedig ha mindig kifizették volna az aktuális hónapot, akkor most normál életet élnének. De már akkora a hátralék, hogy alig van kiút. (de még lenne) A huszonéves unokaöcsém pedig inkább magára költené a megkeresett pénzét, pedig, ha fizetné a hitelt ővé lenne a lakás. Már mi is kaptunk felszólítókat, már egy éve besegítünk nekik kisebb-nagyobb dolgokban, de a hátralék nem csökken, hanem nő. Mit lehet tenni? Mi már nem akarunk tovább segíteni...
2012. jún. 15. 13:55
 1/6 A kérdező kommentje:
A bank a lakást és nem fordítva.. :-)
2012. jún. 15. 13:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Az a nagy baj itt, hogy ti vagytok a kezesek, ezáltal ha nem fizet senki, akkor a lakás ugrik és a még hátralévő egyéb tartozást rátok fogja a bank hárítani. Ebben az esetben a gyerek lakás nélkül marad (ha jól értem még az anya is), és kereshetnek albérletet, na akkor majd megtanulja beosztani. Számoltassátok ki, hogy ebben a legrosszabb esetben rátok mennyi fizetési kötelezettség hárul.
2012. jún. 15. 19:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy olyan a szerződés, hogy elször van lehetőség nekünk kínálni a lakást. A lakás pedig hál' istennek többet ér, mint a rajta lévő hitel és a hátralékuk összesen. Tehát kb. nullára jönnének ki, és igen, mehetne az anyjával albérletbe. Már kiszámoltattuk velük, hogy símán kijönnének, ha normálisan fizetnék a terheket, sőt majdnem még félretenni is tudnának, de egyszerűen, ha pénzhez jutnak, egyből elköltik. Mindig a legégetőbb van kifizetve. Egyszerűen nem tudom felfogni ezt a felelőtlenséget....
2012. jún. 15. 21:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért csodálkozol azon hogy az unokaöcséd ilyen: ha az anyjából indulunk ki, "remek" példa volt előtte.

Én azon csodálkozom, hogy anyuka ennyire felelőtlen, mert egy huszonévestől hagyján hogy nem veszi komolyan ezeket a dolgokat, na de tőle?

Nem tudnátok megvenni a lakást és kiadni nekik albérletbe ( ha hitelből vennétek meg, esetleg a díjak így fedeznék a kiadásaitok egy részét), és ha nem fizetnek, legalább ki tudjátok tenni őket ( és másnak kiadni)?

2012. jún. 16. 11:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Semmi képpen nem akarnánk megvenni a lakást. Nekünk is van hitelünk, épphogy kijövünk a pénzből, csak mi be tudjuk osztani.

De ha meg is vennénk, egész biztos, hogy nem nekik adnánk ki. Már így is épp eléggé megégettük magunkat a nagy jó indulatunkkal.

Az az utolsó esélyük, ha az unokaöcsém észbekap. Ha nem, mi levesszük a kezünket róluk. Már beszélgettem vele erről többször is, érti is az unokaöcsém,hogy mi a probléma, csak "fáj" neki nem magára költeni a pénzt. Amit értek is, és sajnálok is, de ha albérletbe kell költözni, akkor még rosszabb lesz a helyzetük... Na és ezt kéne valahogy feldolgozza. Anyjára nem lehet számítani. Többet árt, mint használ... :-(

2012. jún. 17. 09:31
 6/6 zusomJe válasza:

Szerintem ez nem olyan dolog, amin segít a külső motiváció... ha ők nem jöttek rá, hogy ez nem jó, hogy máshogy kéne, akkor neked sem fog sikerülni rávenni őket a változásra.

Viszont nehogy ti szívjátok meg a végén anyagilag, épp elég, hogy hónapokig, évekig idegeskedtetek miattuk.

Undorító az ilyen.

2012. júl. 3. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!