Hogyan tanuljam meg ellátni magam, beosztani a pénzt?
Nyugi,tényleg belejössz magadtól,nem hiszem,hogy 19 évesen gondot okozna takarítani,kifizetni a számlát,megetetni az állatokat...
Egyébként ha az alapvető dolgokkal tisztában vagy (ollóval nem rohangálunk,hajat nem a kád vízben ülve szárítunk,nem piszkáljuk százasszeggel a konnektort,stb.),akkor nem lesz semmi baj!:)
Ez Horváth Ilona féle szakácskönyv, töltsd le, olvasgasd, szinte minden alapismeret a sütés-főzés terén megtalálható benne. Persze jobb lenne, ha könyv alakban meg tudnád venni, mert akkor azt a konyhában is tudnád főzés közben olvasni.
Azonkívül egészen jó net-es oldalak is vannak főzés terén, és természetesen mi is itt vagyunk, bármiben megakadsz a házimunka során, esküszöm neked, kapni fogsz annyi választ, hogy inkább a bőség zavarától fogsz szenvedni.
Persze lehet, hogy eleinte "olcsóbb" lesz, ha szombat-vasárnap is valami készételt vesztek, és max. csak a köret elkészítésére hagyatkozol, így nem maradsz éhen. Amikor már majd egy kicsit otthonosabban mozogsz a konyhában, akkor majd a hétvégi kaja-főzés sem okoz gondot.
Ne feledd, gyakorlat teszi a mestert. Mi is úgy kezdtük, hogy elkezdtük, majd lesz ami lesz. (Én speciál legelőször a krumplis tarhonyát öntöttem ki, mert ehetetlen volt!) :))))
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
2-es vagyok. Ezt olvasd végig, ma írtuk össze, a pénzbeosztás módjait, ki hogyan csinálja, elég sok jó, hasznos infót fogsz benne találni.
Azért itt nemcsak az anyagi biztonságról van szó. Az sem lesz egyszerű dolog, hogy saját magát ellása (=bevásárlás, mosás, takarítás, csekket fizetni stb.) és mellette még tanulni, suliba járni. Eddig csak jószerivel ez utóbbi "dolga" volt, mivel az anyuja minden másra odafigyelt.
No ezeket kell megtanulni úgy összehangolni, hogy a lakás se szaladjon el, a csekkek se borítsák el az asztalt, kaja is és tiszta ruha is legyen, és még a tanulás is ugyanúgy meglegyen, mint korábban, hiszen az az elsődleges feladata.
Ezért én azt mondom, hogy a nyári szünetben bizony a házimunkából minél többet megtanulni, a főzés alapjait megtanulni, hogy amikor ismét itt a suli, akkor ezekből az alapvető dolgok már rutinból menjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!