Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen okj-t tennél le ha...

Milyen okj-t tennél le ha biztos megélhetés lenne a cél?

Figyelt kérdés

A bajom hogy van többféle végzettségem, de mind vagy szar bagóért fizetett kulimunkákra jó, vagy telített a piac, és képtelen elvárások miatt előbb tudnék kint melózni vele mint itthon bekerülni valami kivakaródzott maszek helyre.

Azon agyalok, hogy valami 1-1,5 éves okj-ba bele kéne vágnom aztán profilt váltani valami normálisabb megélhetésre, elsősorban olyanra amire van kereslet a környező országokban is, ilyenre érdekel mindenféle ötlet, személyes tapasztalat.

A sokadik minimálbéres mocsokvakarásos helyet koptatom, és már rettenet irritáló, hogy a semmire képeztem ki magam ilyen feltételek mellett.

2012. jún. 4. 12:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

csókosságra, hogy haver benyom valahova meg végképp ne építsünk, mert olyan magyar virtus nem kell, másrészt nem lehet mindenkinek csókos haverja aki benyomja protekcióval a cégbe. Persze tudom, normális melóhoz itt már csak vagy így lehet vagy szürreális referenciával.

De ha mixer vagy akkor tudsz valami okosságot erről a BOLS mixerakadémiáról is esetleg? Mert bőszen hirdetik magukat itt, és 95e-ért akarnak valami 12 foglalkozásos képzést nyomatni, ami nekem spec egy tiszta lehúzásnak tűnik pofátlan körítőszöveggel, hogy egy rakat tanácstalan pofa zsebét jól lehúzzák.

De ha pozitív tapasztalatok is vannak ezekről, akkor ne tartsd magadban.

2012. jún. 4. 15:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Én még 2003-ban csináltam a vendéglátó suli után a bármixer képzést, de nem a Bols-nál, hanem a Lajsz András oktatott minket a Finlandia neve alatt. A Bols sulija egyébként elég népszerű, és ha el tudják adni ennyiért a képzésüket akkor tehetik, ott is biztos szakemberek oktatnak.

Az én tapasztalatom hogy ezek a képzések tele vannak újgazdag szülők "elvégzem a mixersulit, mert milyen cool" gyerekeivel, és jó ha a levizsgázottak 10%-a használja valódi bárpult mögötti munkára a papírját, illetve tudását. Mi anno nagyon jó, és részletes elméleti, gyakorlati, és egy alap flair képzést kaptunk Antal B Gábortól, és Andráséktól, vittek minket versenyekre, sörgyár látogatásra, volt akinek rögtön munkát is ajánlottak.

2012. jún. 5. 16:16
 13/14 anonim válasza:

pl: labdarúgó játékvezető, ha jól vagy havonta 4 meccsért is több mint 180k kapsz magyarországon is :DD

vagy autófényező az kevés van manapság és nagyon kell ezért jól fizetik

2013. febr. 10. 13:43
 14/14 anonim ***** válasza:

tudom régi kérdés, de bizonyos keresőszavakkal elsőre dobja a googli.

én pályakezdő co-hegesztő vagyok, Magyarországon 140nettóval vettek fel kezdő fizetésnek, akik régebb óta vannak a cégnél mind 300 felett keresnek, marósok, esztergályosok, hegesztők, és senki sem cnc-s félreértés ne essék. a fémmegmunkálásban mindig volt pénz, és mindig lesz... ha tolsz mellé egy nyelvtudást, angol vagy német, itthon szerzel némi gyakorlatot, és 1000.000-s kereset alatt nem fogsz kapni kint..

2014. okt. 22. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!