Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Paypal valutaváltás?

Paypal valutaváltás?

Figyelt kérdés

Amazonról rendelnék valamit, ami dollárba van, de nem értem paypal-nél ezt a valutaátváltós dolgot.

A "Select type of currency conversion"-nél kiválasztom a "Payment conversion"-t, aztán a from és a to az lenne, hogy miből váltom át mibe, de itt a from az, hogy mibe váltsa át, a to az meg hogy miből.

Ez még nem is lenne gáz, gondoltam, hogy biztos elírták és véletlen felcserélték, de ha fromnál van a HUF és to-nál az USD akkor 1 USD=256 HUF, fordítva meg 1 USD=235 HUF.

Már inkább nem is próbálom megérteni, aki érte az meg tudja mondani, hogy ha dollárba kell fizetnem, de nekem forint van a számlán akkor 1 USD az hány forint?

2012. jún. 3. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:

from HUF to USD = eladási ár (256HUF)

from USD to HUF = vételi ár (235HUF)

2012. jún. 3. 19:10
 2/4 anonim ***** válasza:
vagyis 256Ft neked 1 dollár
2012. jún. 3. 19:11
 3/4 A kérdező kommentje:

Még fiatal vagyok az ilyen bankügyekhez, szóval valószínűleg hülye kérdés következik:

eladási ár az az, hogy a bank (vagy itt paypal) mennyiért adja? Mert én ugye venni akarok cuccot, de akkor itt nem erről van szó, ugye?

De úgy tudom a Paypal-nél az eladók járnak rosszabbul, nekik kell 3-4%-ot fizetni eladásonként, akkor nem valutaváltásnál is nekik kéne rosszabbul járni?

2012. jún. 3. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Az eladási ár az az ha eladod a forintot (beváltod) és veszel dollárt, ilyenkor többe kerül mert a dollár többet ér. Viszont ha vennél dollárt akkor kevesebbet fogsz érte kapni, mert kell a haszon a banknak.

Egyébként szerintem itt nem a paypal "jön ki rosszul a dologból" hanem a webshop.

2012. jún. 4. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!