Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szociális segélyhez hogy kell...

Szociális segélyhez hogy kell megírni a különélési nyilatkozatot? Mit tartalmazzon és kell e hozzá tanú?

Figyelt kérdés
Munkanélküli lettem az év elején és 37 nap munkanélküli segély után egy fillér jövedelmem sincs se munkám. Szociális segélyt a feleségem kapja, én mint házastárs ezért nem kaphatom a törvény szerint. Devizás vagyok, a feleségem a felét kifizeti, de én miből.Hallottam róla, hogy ez a különélési nyilatkozat megoldás lenne, hogy kapjak segélyt. Igaz ez? Van formanyomtatvány vagy csak írjak valamit? Tanácsot kérek, köszönettel: 51 éves férfi.
2012. máj. 31. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Hogy a különélési nyilatkozat megoldás-e, azt nem tudom, nem ismerem a feltételeket.

Nincs hozzá formanyomtatvány, ezt egy kockás papíron is megírhatod oda, ahova kell.

A feleségeddel együtt nyilatkoztok (személyes adatokat megadva), hogy X. Y. naptól különéltek, attól a naptól kezdve a közös háztartás nem áll fenn köztetek. Dátum, és aláírás a részetekről. Ennyi az egész. Pár sor.

2012. jún. 1. 06:37
 2/3 anonim ***** válasza:

nem egészen pontos, amit az első írt

be kell menni a lakcím szerint illetékes önkormányzathoz mindkettőtöknek, plusz két tanunak, mindenki vigye a személyijét, lakcímkártyáját és ott az ügyintéző előtt kell büntetőjogi felelősségetek tudatában nyilatkoznotok, hogy külön éltek. Pontos dátum kell, a két tanunak pedig le kell igazolnia szintén az ügyintéző előtt. Ezek után 30 napja van az ügyintézőnek, hogy ezt határozatba foglalja, majd ezt vagy kipostázza vagy be lehet érte menni, ez már a Ti döntésetek.

2012. jún. 1. 20:14
 3/3 D.Stripe válasza:
A különélést hivatalos határozattal, vagy mindkét szülő által tett nyilatkozattal kell igazolni!
2013. febr. 19. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!