Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit ér ma a Kétforintos...

Gignere kérdése:

Mennyit ér ma a Kétforintos dal? 12,8 Ft?

Figyelt kérdés

Ha 1979-ben íródott és ekkor 37Ft volt egy dollár.

Nem beugratós, tehát nem számít, hogy a szöveg szerint " Nálam mindig két forint ez a dal".

Ma a dollár közép értéke 237 forint.

2012. máj. 31. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Úgy 71 forint lehet.

[link]

2012. máj. 31. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Semmit! Mivel nincs 2 ft már, és a boltokban a kerekítés szabálya miatt lefelé kell kerekíteni a 2-re végződő összeget.Tehát ingyé van.
2012. máj. 31. 19:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem. És mi alapján számolják ezt a fogyasztói ár indexet, már ha van felesleges pár perced. Köszi.
2012. máj. 31. 19:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok közgazdász. Gondolom, adott termékek (élelmiszerek, ruhák, energia, tartós fogyasztási cikkek, stb.) árát figyelik, majd átlagot számolnak. Lehetnek termékek, amelyek ára éppen csökken egy év alatt, mások sokat drágulnak.
2012. máj. 31. 20:03
 5/6 anonim ***** válasza:

"Értem. És mi alapján számolják ezt a fogyasztói ár indexet"

Vesznek egy kosarat, amibe beleválogatnak egy tipikusnak mondott fogyasztásnak megfelelő termékeket. Tej, kenyér, cukor, fodrász, benzin, stb. Ennek az árát, és ár-változását figyelik. És ha nem az elképzelt inflációs adat jön mondjuk ki, hanem annál magasabb, akkor módosítják a kosarat, több lesz benn olyan, ami nem drágult annyira, így elmondhatják, hogy kordában van tartva az infláció.

2012. máj. 31. 21:23
 6/6 anonim ***** válasza:
ez a táblázat azt mutatja hopgy 1 forint mennyit ért vagy hogyan?? nem tok rajt eligazodni pls help
2012. júl. 26. 13:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!