Gignere kérdése:
Mennyit ér ma a Kétforintos dal? 12,8 Ft?
Figyelt kérdés
Ha 1979-ben íródott és ekkor 37Ft volt egy dollár.
Nem beugratós, tehát nem számít, hogy a szöveg szerint " Nálam mindig két forint ez a dal".
Ma a dollár közép értéke 237 forint.
2012. máj. 31. 19:11
2/6 anonim válasza:
Semmit! Mivel nincs 2 ft már, és a boltokban a kerekítés szabálya miatt lefelé kell kerekíteni a 2-re végződő összeget.Tehát ingyé van.
3/6 A kérdező kommentje:
Értem. És mi alapján számolják ezt a fogyasztói ár indexet, már ha van felesleges pár perced. Köszi.
2012. máj. 31. 19:57
4/6 anonim válasza:
Nem vagyok közgazdász. Gondolom, adott termékek (élelmiszerek, ruhák, energia, tartós fogyasztási cikkek, stb.) árát figyelik, majd átlagot számolnak. Lehetnek termékek, amelyek ára éppen csökken egy év alatt, mások sokat drágulnak.
5/6 anonim válasza:
"Értem. És mi alapján számolják ezt a fogyasztói ár indexet"
Vesznek egy kosarat, amibe beleválogatnak egy tipikusnak mondott fogyasztásnak megfelelő termékeket. Tej, kenyér, cukor, fodrász, benzin, stb. Ennek az árát, és ár-változását figyelik. És ha nem az elképzelt inflációs adat jön mondjuk ki, hanem annál magasabb, akkor módosítják a kosarat, több lesz benn olyan, ami nem drágult annyira, így elmondhatják, hogy kordában van tartva az infláció.
6/6 anonim válasza:
ez a táblázat azt mutatja hopgy 1 forint mennyit ért vagy hogyan?? nem tok rajt eligazodni pls help
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!