Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Alkalmazott meg tud bizonyosod...

Alkalmazott meg tud bizonyosodni arról, hogy bejelentik-e?

Figyelt kérdés

Normális világban a kérdés fel sem merülne. Felvenne valaki a cégébe alkalmazottnak. Munkaszerződéssel, bejelentve, rendesen. De sok kétségem van a céget illetően. Pl. nincs iroda, munkahely stb.

A 90-es években már dolgoztam egy olyan helyen, ahol szintén felmerült ez a kérdés. Akkor azt mondták, az adatvédelmi törvény szerint nem adhatnak ki adatot, még ha az rám vonatkozik akkor sem.

Nem vagyok abban a helyzetben, hogy visszautasítsam a munkát, de résen kell lennem, hogy tiszt maradjak, s a kifizetett pénzek is rendben legyenek. Ja, és a másik, az szja. Mi van, ha az ember semmit sem fizet, csak velem akarja elhitetni?

A nem kell ilyen helyre menni típusú válaszokat nagy tisztelettel kérem mellőzni!

2012. máj. 22. 23:09
 1/3 anonim ***** válasza:
nekem van ügyfélkapu kodom amivel belépek,és latom a mostanit is és az elötte lévöket is,mikor hol dolgoztam,apehtöl lehet kérni.a masik meg az hogy ha nem vagy bejelentve a tajod sem érvényes.oep.hu és ott van tajszám ellenörzés.
2012. máj. 22. 23:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Ügyfélkaput az okmányirodában vagy a kormányablaknál nyithatsz (nem az APEH intézi)

Azon keresztül a TAJ szolgáltatásokban lekérdezheted a biztosítási jogviszonyod.

Ha valami nem egyezik, ott jelentheted is.

Az EBEB részben lekérdezheted, hogy melyik hónapban milyen munkáltató milyen járulékadatokkal jelentett be téged (ennél szokott lenni néha 2-3 hónap csúszás, pl a januári járulékadataid a cég február 12-ig jelenti, de előfordul, hogy az ügyfélkapun keresztül te csak április-májusban látod ezt)

2012. máj. 23. 06:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Ügyfélkaput nyissál magadnak.

Ehhez személyesen el kell menned először is az okmányirodába, vinned a személyi igazolványt, lakcímkártyát, és egy élő e-mail címet. Ott regisztrálnak, és a megadott e-mail címre kiküldenek egy belépőkódot az ügyfélkapuhoz. Ezt az ügyfélkapun aktíválnod kell, és onnantól kezdve bármikor beléphetsz a saját ügyfélkapudon, ahol a Veled kapcsolatos hivatalos dolgokat - amik interneten keresztül elérhetőek - megnézhetsz, intézhetsz, bevallásokat adhatsz be aláírás nélkül, megnézheted, hogy ki mikortól meddig jelentett be, mikor milyen orvosi vizsgálatokat végeztek rajtad, milyen gyógyszereket váltottál ki, az adófolyószámládat lekérdezheted, a munkáltatók által beadott bevallások adatait stb.

Az ügyfélkapu a magyarorszag.hu oldalon érhető el.

[link]

2012. máj. 23. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!