Vállalható minimálbéres állás?
Én úgy tudom, hogy idén jan. 1-től már csak annak kötelesek oda-adni a magasabb bért, ahol a betöltött munkakörre az kötelezően elő van írva, és ha valaki (akár többdiplomás) képesítéshez nem kötött munkakört tölt be, akkor sem illeti meg, csupán a minimálbér. Ezt én így tudom.
Beszéltem (más szakmabelivel), aki azt mondja, nem jól tudom, mert ha megvan a diploma, teljesen mindegy, milyen munkakört lát el.
Ezért, amit tanácsolok: hallgassa el a mamád, hogy van diplomája, az iskoláiból csak annyit "valljon be", amennyi a meghirdetett munkakörhöz feltétlenül szükséges.
Ehhez kapcsolódó kérdés: Ha kiderül, hogy elhallgatja, akkor mire lehet számítani?
Elég idióta rendszer ez szerintem, mert hiába szeretne dolgozni, a szakmájában nem tud elhelyezkedni (nincs munkalehetőség, plusz már ugye 48 éves lesz, tehát emiatt is hátrányban van), más munkát meg nem tud vállalni, mert túlképzett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!