Miért veszik meg inkább, jobban a külföldi terméket mint a magyart?
Én egyetértek az első válaszolóval. A magyar termékek sajnos rossz minőségűek, legjobb esetben ugyanolyanok(csak drágábbak), és legritkább esetben jobbak, mint külföldi versenytársaik. Volt alkalmam belelátni egy magyar kisbolt működésébe, szóval nem a levegőből beszélek.
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy ez a "magyar termék a legjobb" mostanra lényegében egy "urban legend" lett, amit tabu megkérdőjelezni. Persze, van néhány dolog, amiben jó a magyar(pl. krumpli, paradicsom), de ezek csak a szlovák versenytársakhoz képest jók, viszont Németországban már nem állnák ki a próbát.
Az sem igaz, hogy a magyar borok olyan rohadt jók. Persze vannak finomak, de pl. rokonom kisboltjában nagyon nem fogyott, mindenki a chileit vitte literszámra.
Van termelő ismerősünk, ő mondta, hogy a magyar bor inkább a kínaiakat érdekli(ez persze jó a gazdaságunknak, de azért mindenki olvasson a sorok között)
Arról nem is beszélve, hogy azt a kevés jó magyar bort meg presztízs okokból nem veszik bizonyos körökben(pl. Rózsadombon vendégségbe nem "illik" magyar bort vinni).
Forrás: egyik rokonomnak volt/van kisboltja Rózsadomb közelében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!