Kifizettetné velem egyenként a postaköltséget az e-bay-es eladó?
Hát persze, hogy így akar pénzhez jutni, nem is kérdés.
Èna német ebayen vásárolok, és ha ilyen van akkor vagy az eladó elöre írja hogy több termék vásárlásnál csak 1 postaköltség van, vagy mielött megveszem megkérdezem, hogy mi van akkor ha....
Ha már megvetted akkor ez van, nem tudsz mit tenni, habár próbálkozni lehet kérdéssel, de vissza mondani nem tudod.
Hát ez az. Ezt nem írják oda.
De valamilyen szinten ez nem csalás, inkább az a vevöbarát aki nem adja össze a postaköltséget.
De ö jogosan kérheti az összes postaköltséget. Habár amit nem értek, hogy akkor minden egyes darabot külön kell postáznia, és ez rizikósabb is, és neki akkor sincs több pénze belöle. mert ha egyben küldi, akkor te meg lehúzod hogy kifzetted miért nem küldte külön.
Szerintem mindenképpen írjál neki.
azt hiszem, te nem igazán érted még az ebay(esek) "működését". ha megsértődsz, ha nem, azt kell, hogy mondjam, egyáltalán nincs igazad.
egy termék ára két tételből áll össze az ebay-en. van az ár és a "fuvardíj". ezt variálják sokan. például el akar adni egy mp4 lejátszót 5000 Ft-ért (postával együtt), van aki azt teszi fel, hogy ár:2000 fuvardíj:3000, van akinél ár:5000 fuvar:0 Ft, stb. van aki 500 Ft-ot ír az árra és 4500-at a fuvarra. azért teszik ezt, mert a potenciális vevők általában úgy listáznak, hogy a keresett termékek közül az olcsóbbak legyenek elöl. ergo, az eladó azzal éri el, hogy az ő terméke legyen elöl (szem előtt), hogy alacsony árat határoz meg a termékére, viszont (hogy a végén mégiscsak meglegyen az általa elképzelt ár) magas "postaköltséget" ad meg. ha valaki, hogy a példánál maradjunk, meghirdet egy mp4 lejátszót 500 Ft+4500 Ft postaköltséggel, az nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy az illető 10 darabot majd 5000 Ft-ért ad el neked és ugyanúgy 4500-at számol a postára, mintha egyet vettél volna.
tehát a termék árának meghatározásakor mindig az adatlapon feltüntetett árat ÉS AZ OTT FELTÜNTETETT FUVARDÍJAT kell figyelembe venned! ugyanis az eladó az ajánlatában azt (ÉS CSAKIS AZT!) vállalja, hogy 1 db terméket ennyiért fog eljuttatni hozzád! semmi nem kötelezi arra, hogy 2, 3 vagy 4 db terméket is ugyanazon a fuvardíjon juttasson el (ha ő ezt külön nem vállalta). utólag már nem érvelhetsz azzal, hogy "én azt hittem" meg "én azt gondoltam". ugyanis, ha az eladó azt vállalta, hogy 1 db-ot 500Ft+4500Ft-ért juttat el hozzád, akkor joggal mondhatja azt, hogy 5db-ot ötször ennyiért juttat el.
olyan esetekben, amikor gyanúsan alacsony az ár és furcsamód magas a postaköltség, erősen javasolt előre egyeztetni az eladóval! megbeszélni, hogy akkor hogyan is gondolta ezt, ha több darabot rendelsz, akkor konkrétan mennyit kell kifizetned, stb. mert ha ez megtörténik, egyeztettek és konkrét ajánlatot kapsz 5db rendelése esetén és utóbb azon akar változtatni, akkor jogosan lennél felháborodva és neked lenne igazad.
azért is javasolt minden esetben kérdezni az eladótól, egyeztetni vele, mert ha tetszik, ha nem, ez egy üzleti kapcsolat, két vadidegen ember közt. itt nincs helye az olyan kezdetű mondatoknak, hogy "én azt hittem". itt nem hinni kell, hanem egyeztetni és konkrét tényeket lefixálni (ki, hogyan gondolja, mik az elképzelései)és akkor nincsenek félreértések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!