Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Behajtótól lehet e részletfize...

Behajtótól lehet e részletfizetést kérni és ha igen, akkor egy 120eforintos összgnél nagyjából hány hónapra lehet bontani?

Figyelt kérdés
Félbehagytam egy nyelvtanfolyamot. Több, mint egy év elteltével jelentkezett az iskola, hogy átadta a tartozásomat a pénzbehajtónak. Addig sem egy telefont sem egy levelet nem kaptam arról, hogy egyáltalán létezik ez a tartozás. Azt mondták a telefonban,hogy nem kötelesek tájékoztatni. Mi ebben a jó nekik? A pénzbehajtónak fizethetek +18e forintot.. Állítólag az iskolát nem lehet sehogy felmondani.Ha mégis, akkor meg a fennmaradó díj 50%át kell fizetni. Az egész iskola 160e volt.Ebből a felét kifizettem míg jártam.Logikusan tehát a maradék 80e felét kellene fizetnem. Ehelyett 93xxx +18e hajtói díj van a számlán és 1(!) db csekk mellékelve. Ja és ma(jún24-én )kaptam kézhez azzal a szöveggel,hogy jún 12-ig rendezzem.Vélemény?
2009. jún. 24. 22:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Sürgősen keress meg egy ügyvédet!!!

Egyáltalán nem biztos, hogy jogos a cég követelése, de ehhez el kellene alaposan olvasni a Szerződést, amit aláírtál...

DE mégha abban benne is vannak a fenti kikötések, még lehetséges, hogy törvénytelen ilyen kikötéseket tenni.

Ha egy szerződés törvénytelen, akkor ÉRVÉNYTELEN!

De egészen pontosan egy ügyvéd tudna neked segíteni, aki jártas a napi jogszabályokban és elég dörzsölt...

GYORSAN cselekedj!!!

2009. jún. 24. 22:44
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm.igyekszem.csak hát nem akarok még ügyvédre is több tízezes forintot költeni aztán meg még a csekket is. átnézem a szerződést mit látok.
2009. jún. 24. 22:50
 3/4 anonim válasza:
Kérdésedre válaszolva: Lehet részletfizetést kérni, de ezt legjobb személyesen megbeszélni a behajtóval nem levélben. A személyes látogatás lehet fényt derítene arra is miért kell fizetned, stb. Menj el hozzá!
2009. jún. 25. 07:23
 4/4 anonim válasza:

szia!

igen, lehet részletfizetést kérni. van rajt egy tel.szám, gondolom az ügyintéző neve, és egy ügyiratszám, erre tudsz hivatkozni. mindig van lehetőség részletfizetésre.

2009. jún. 25. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!