Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy található meg egy elhagya...

Hogy található meg egy elhagyatott ingatlan tulaja?

Figyelt kérdés
Pl láttam egy omladozó házat, ami megtetszett, látszik, hogy régóta nem lakják, hogy lehetne megkeresni azt, akinek a nevén van?

2012. máj. 6. 20:43
 1/8 anonim válasza:
48%
városházán minden be van jegyezve.ott érdeklődj
2012. máj. 6. 21:38
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

A földhivatalban kiadják címre is a tulajdoni lapot és azon rajta van a tulajdonos! Természetesen pár ezer forintba belekerül.

Már ha városi ház.

Ha tanya, az egy kicsit bonyolultabb...

2012. máj. 7. 07:51
 3/8 szekhely com ***** válasza:
100%

A tulajdoni lap önmagában nem biztos, hogy elegendő.

Tulajdoni lapot 1,000 Ft-ért lehet kikérni, de kell hozzá a pontos cím, vagy helyrajzi szám. Az azon levő címről már lehet, hogy elköltözött a tulaj. Ha így lenne, akkor az országos címnyilvántartóból lehet kérni a jelenlegi lakhelyét. (természetesen ez sem ingyen van.)

2012. máj. 7. 08:41
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Ha sem címed nincs, sem helyrajzi számod, akkor a Földhivatalnál a térképen megmutatod, hogy melyik ingatlan az, amelyik érdekel. Az alapján meglesz a helyrajzi száma, és meg tudják mondani a tulaj nevét, és a náluk bejegyzett elérhetőségét. Nem kell hozzá kiváltani a tulajdoni lapot, információt anélkül is adnak a tulajdonosról.

Ha a megadott címen nem elérhető, akkor a lakcímnyilvántartónál kell kérvényezned, és indokolnod, hogy miért keresed. Ők felveszik vele a kapcsolatot, és az engedélyét kérik ahhoz, hogy kiadják a címét Neked.

Ez az utóbbi viszont valamennyi eljárási illetéket von maga után.

2012. máj. 7. 09:45
 5/8 A kérdező kommentje:
És mi van ha a tulajdonos már nem él és örökös sincs?
2012. máj. 7. 10:29
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Akkor az állam örökölte meg és az MNV-é az ingatlan...
2012. máj. 7. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ha sem címed nincs, sem helyrajzi számod, akkor a Földhivatalnál a térképen megmutatod, hogy melyik ingatlan az, amelyik érdekel. Az alapján meglesz a helyrajzi száma, és meg tudják mondani a tulaj nevét, és a náluk bejegyzett elérhetőségét. Nem kell hozzá kiváltani a tulajdoni lapot, információt anélkül is adnak a tulajdonosról. "

Na most ebben azért nem vagyok teljesen biztos! Én is kerestem ki alaprajz alapján területet és az adatokhoz ugyan úgy ki kellett váltanom a tulilapot és ők is csak azt az "elérhetőséget" tudták adni ami azon volt! Én még nem kaptam tőlük többet...

De ha telefonszám vagy más elérhtőséget lehet tőlük szerezni akkor sokat segítesz nekem is ha elmondod azt hogyan kérjem a földhivatalokban.

Nem mellesleg a földhivatalok fő bevételi forrása pont ezeknek az információknak a kiadása pénzért. Ha mindenkinek ingyen kiadnák akkor lakásvásárlásnál nem kéne mindenkinek pénzt otthagyniuk ezért az "ingyen információért"!

Ha te ingyen kapod az infókat akkor nagyon szerencsés vagy...

2012. máj. 7. 10:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy szerencsés vagyok, de tényleg soha nem fizettem ilyen szituban tulajdoni lapért. Nekem az nem kellett, csak az, hogy kié az ingatlan, és hol érhetem el.

Az elsőnél akartam "venni" tulajdoni lapot, mert azt hittem, hogy az ilyen esetben egy kötelező valami, de az ügyintéző mondta, hogy nem kell, megmondta a nevet, cégnevet (ha vállalkozásé volt), a bejegyzett elérhetőséget - ha volt - és kész. És nem egyszer volt ilyen, pedig nem vagyok valakinek a valakije, senkit nem ismerek a hivatalban.

2012. máj. 8. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!