Szerintetek azért megbüntethetnek, ha nyilvános forgalmas helyen festek?
Időben van egy kis különbség a fényképezés és a festés között. A hivatásos fotósoknak is engedélyt kell kérni, ha kitelepülnek. A kézben tartott géppel fotózáshoz, vagy egy pár percre felállított háromlábról történő fényképezéshez persze nem. Ha a kérdező villámgyors kezű, szélsebesen fest, akkor nem kell semmit tennie. Ha hosszú időre lefoglal a közterületből egy placcot akkor igen.
Nem a festésen van a lényeg, hanem a terület használatának módjáról.
Lehet, túl kategorikus voltam a rövid válaszomból, de én abból indultam ki, ami a kérdésből kiolvasható. Nagy forgalmú helyett hosszabb időre lefoglal. A kérdésben nem áll, hogy mire, mivel, mi célból fest. Feltételezem, hogy saját eszközökkel, s a szabadon rendelkezik a felülettel, festékkel, festő kellékekkel, s a részben vagy egészen elkészült piktúra nem marad a közterületen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!