Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csak nem-dohányzó alkalmazotta...

Csak nem-dohányzó alkalmazottat vennék fel, bele lehet ezt írni álláshirdetésbe, illetve interjún rákérdezni?

Figyelt kérdés

Egyrészt allergiás vagyok a cigifüstre, így nem tudnék olyan ember mellett dolgozni, aki "bűzlik" a cigifüsttől, másrészt nem akarom, hogy óránként kimenjen negyed órára (üzlet a másodikon van, szóval le-föl, elszívni..), nem azért fizetek, hogy cigizzen.

Harmadrészt néha be kell vinnem a 2 éves gyerekemet dolgozni, és nem akarom, hogy ebben nevelkedjen.

Szóval csak olyan embert vennék fel, aki nem dohányzik, de nem tudom, hogy ez diszkriminációnak számít-e, és rá lehet-e kérdezni...

Én a munkaszerződésbe is beleírnám, hogy a cigizés automatikus felmondással jár, de ezt sem tudom, hogy szabályos-e.

Segítség, vagy megoldás?

2012. máj. 4. 10:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%
Előzőnél a pont! Mondjuk, ha a kérdező nem dohányzik, akkor nehezebb kivitelezni.
2012. máj. 4. 16:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Mert? Megkínálja cigivel az ajtóban és ha elfogadja akkor dohányos, ha azt válaszolja, hogy nem dohányzik akkor nem az.

Ezután nem kötelező vele elszívni a cigarettát, elköszönsz és visszamész.

2012. máj. 4. 16:53
 13/13 A kérdező kommentje:

Szerintem úgy értette, hogy mivel nem dohányzom, nincs nálam cigi, és csak azért venni egy dobozzal, hogy egy szállal megkínáljam, az pénzkidobás, megkínálni pedig úgy, hogy nincs, az bunkóság (mert ha azt mondja, hogy igen, kérek, és nem tudok adni, akkor mi van?).

Szerintem egyébként ezzel a módszerrel az a baj, hogy lehet, hogy az is elfogadja, aki egyébként nem cigizik, mert azt hiszi, hogy a főnök dohányzik, és "be akar vágódni".

2012. máj. 4. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!