Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Interneten egy hirdető oldalon...

Interneten egy hirdető oldalon találtam egy eladó xbox 360-at. Írtam az "eladónak" meg is állapodtunk. Elutaltam neki a vételárat (37. 000 Ft). Hirtelen eltűnt, és még emailt sem tudok neki írni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ha emailt írok akkor ez a válasz jön vissza a rendszertől: "Hi. This is the qmail-send program at vipmail.hu.

I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.

This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<attiln1@freemail.hu>:

195.228.245.2 does not like recipient.

Remote host said: 550 address rejected (#5.1.1)

Giving up on 195.228.245.2."

Ez mit jelent? Mehetek a rendőrségre? SEGÍTSETEK!

2012. ápr. 26. 22:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Azt jelenti hogy legközelebb nem próbálsz meg XBOX-ot venni a bolti ár feléért. Igen, átvertek.
2012. ápr. 26. 22:39
 2/11 Napkiraly ***** válasza:
73%
rendőrség vagy ügyészség,és fejelentés ismeretlen tettes ellen csalás miatt
2012. ápr. 26. 22:48
 3/11 anonim válasza:
Ez azt jelenti, hogy nem tudja kézbesíteni az emailt a levelező erre a címre. Semmi más elérhetősége? Telefon, lakcím? Sajnos nagyon valószínű, hogy meglépett a pénzeddel...
2012. ápr. 26. 22:52
 4/11 anonim ***** válasza:
én feljelentést tennék, ez kimeríti a lopás fogalmát
2012. ápr. 26. 23:01
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Legalább nem leszel játékfüggő.
2012. ápr. 27. 00:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha utaltál az viszonylag sima ügy, mert akkor amögött van egy valós személy és egy valós bankszámlaszám.
2012. ápr. 27. 07:21
 7/11 anonim ***** válasza:
úgy utaltál valakinek, hogy a nevét, telefonszámát se tudod?!
2012. ápr. 27. 11:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez az üzenet annyit jelent, hogy nem tudja kézbesíteni az emailt (mert pl az emailcímet már megszüntette vagy betelt a postafiókja).

Lehet, hogy átverés áldozata vagy, de nem feltétlenül.

Ha utaltál, akkor viszonylag könnyű dolgod van, a bankszámla tulajdonos ellen tehetsz feljelentést, ha belátható időn belül (pl 2 hét) nem érkezik meg a terméked.

2012. ápr. 28. 10:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Én több tízezres vételnél személyes találkozót/átvételt kérek. Ha sok a magyarázkodás akkor valszeg kamu. Ha valakinek kell a pénz és megoldható akkor személyes talira is elmegy. Téged tipikusan átvertek, legközelebb ne hidd el hogy ennyiért adnak akármit is pláne előreutalással:)
2012. ápr. 28. 18:22
 10/11 A kérdező kommentje:

Voltam a rendőrségen feljelentést tenni, mert a szabálysértési összeghatár 20.000 Ft - VOLT amíg fel nem emelték 50.000-re! Természetesen a hirdetést 1 nappal ezután adták fel.

Ezt persze sehol sem hirdették, közölték a médiában...

Abból kiindulva, hogy jóval meghaladja a 20.000 Ft-ot az összeg, nem gondoltam hogy baj lehet belőle.

Azok a "kedves" hozzászólók, akik okoskodnak (Megtanulja hogy...; Nem lesz játékfüggő...; stb..) azok NYALJÁK KI!

2012. máj. 24. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!