Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogos a vatera partnerének...

Jogos a vatera partnerének követelése?

Figyelt kérdés
Volt 6.000 Ft tartozásom a vatera felé, amelyet a cég a befizetési hátáridő után másfél hónappal, egyetlen levél kiküldése nélkül átadott a követelésbehajtó partnerének. Természetesen a partner már rögtön írt levelet, illetve felszámolt a 6 ezer Ft-ra 4.000 Ft adminisztrációs díjat! Röhej. Mindez 23-án érkezett postai levélben, 20-án írták a levelet, de én -az utolsó vaterás figyelmeztető e-mail-re ráeszmélve- még 19-én befizettem az összeget. Egyeztettem a követelésbehajtó céggel, természetesen az adminisztrációs költségüket meg akarják fizettetni velem. Jogos ez szerintetek, ha egy nappal a levelük megírása előtt, és 4 nappal a levél kézhezvétele előtt már kiegyenlítettem a tartozást?

2012. ápr. 24. 14:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy milyen levél előtt hány nappal fizettél, itt arról van szó, hogy több mint másfél hónapod lett volna befizetni a pénzt, és ha ennyi idő alatt nem tetted meg, akkor teljesen jogos, hogy plusz díjakat számolnak fel.
2012. ápr. 24. 14:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Rendben ezt én is aláírom, hogy csúsztam, valami büntetést megérdemlek. DE NEM 4.000 Ft TÖBBLETKÖLTSÉGET 6.000 Ft-ra! Vagy szerinted ez is rendben van? Megjegyzem, a 4.000 Ft-on felül kamatot is számoltak fel már szerintem az első pillanattól kezdve, ez 42 Ft volt. Szerinted arányban van 42 Ft késedelmi kamatra 4.000 Ft adminisztrációs díj? És ráadásul egy nyamvadt levelet küldtek ki idáig.
2012. ápr. 24. 14:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Más szolgáltatónál ez úgy meg, hogy kiküld ő maga egy levelet +200-300 Ft-ért, ami a normális adminisztrációs ktg-e ennek, és nem egyből kiszervezi, hogy ott annyit kérjenek érte, amit nem szégyellnek. Ennyi erővel kérhetne 40.000-et is admin költségnek, nem?
2012. ápr. 24. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!