Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha magamnak fizetem a TB-t,...

Ha magamnak fizetem a TB-t, ilyen esetben mi a teendőm?

Figyelt kérdés
Az APEH-al, 1 éve kötöttem egy megállapodást, hogy saját magam fizetem a 6390 Ft-os egészségügyi hozzájárulást. Sajnos 2 hónap elmaradásom van, nem tudtam fizetni. Most szeretném rendezni, de telefonon őket képtelenség elérni, bemenni hozzájuk elég macerás lenne és nem tudom mitévő legyek. A kérdésem, hogy ilyenkor mi történik, új megállapodást kell kötnöm, vagy fizessem tovább ahogy korábban? Az elmaradást is ki kell fizetni?
2012. ápr. 24. 07:19
 1/4 anonim ***** válasza:

1 éve bejelentkeztél egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre. (nem megállapodás, és nem eü.hozzájárulás)

Amikor bejelentkeztél, akkortól fogva minden hónap 12-i határidővel (kivéve ha munkaszüneti, vagy ünnepnapra esek) az adófolyószámládon előírják az aktuális fizetési kötelezettséget (tavaly 5100, idén 6390), egészen addig, amíg ki nem jelentkezel, vagy biztosítottá nem válsz.

A be nem fizetett összegek adózói tartozásként vannak az adófolyószámládon, egészen a kiegyenlítés napjáig.

A késedelmes időszakra minden következő év nyár végén felszámolják a késedelmi kamatot és megterhelik vele az adófolyószámlád. (a 2012-ben késedelmesen fizetett, vagy be nem fizetett összegek után 2013 nyár végén számolják és terhelik a kamatot)

Ha nem fizeted be az elmaradt összegeket, akkor nemcsak késedelmi kamatot számolnak fel rá, hanem egy idő után behajtják rajtad az elmaradt összegeket.

Nem kell újra bejelentkezned és az elmaradást is ki kel fizetned.

Nyiss egy ügyfélkaput az okmányirodában vagy a kormányablaknál, és meg tudod nézni az adófolyószámlád a neten.

2012. ápr. 24. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha 2 hónap elmaradásod van, akkor a legközelebbi alkalommal a tárgyhavi kötelezettség + 2 hó elmaradás együttes összegéről állítod ki a csekket, befizeted és kész.

Majd a kés. pótlékról kapod az értesítést, de az nem lesz nagyon "ütős". Nem kell ehhez ügyfélkapu, stb. ha nem akarod.

2012. ápr. 24. 07:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van. Az elmaradással növelt összeget fizeted be a következő alkalommal. Ennyi. Amíg nem rendezed teljesen, addig úgyis az adófolyószámládon tartják nyilván tartozásként, mint bárki másnak.
2012. ápr. 24. 08:19
 4/4 anonim válasza:
Én is így jártam csak én 1 évet nem fizettem be:(.Nekünk azt mondták az apehnál, hogy egyszerűen csak fizessük be egy külön csekken az elmaradt összeget és a jelen havit pedig másik csekken.Én rendezi szerettem volna a tartozást nehogy baj legyen később belőle, de csak tényleg annyi hogy fogsz egy csekket és a 2 hónapos elmaradást külön befizeted+ egy másik csekken a jelen havit.
2012. ápr. 24. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!