Az alábbi esetben melyik utat választva tehetek jót magamnak karma szempontjából?
Még itthon lakom a szüleimnél, akik sajnos elég gyakran vitatkoznak, ami nagy ritkán eléggé elfajul közöttük.
Eddig mindig úgy éreztem, hogy anyu pártjára kell állnom (mert tudom biztosra, hogy ha ő nem foglalkozott volna velem, akkor apu felől meg is dögölhettem volna...de ez egy másik történet) amikor vitánál már komolyabb a dolog.
De mostanában olvasgattam a karmáról, tettekről és visszahatásokról, stb és ez gondolkoztatott el.
2 lehetőséget látok számomra egy-egy ilyen esetben:
1)Megvédem anyut, ha kell, akkor akár az árán is, hogy apuban kárt teszek, ha úgy hozza a helyzet, ha belemegyek abba a lehetőségbe, hogy anyut védem.
2)Hagyom, hogy ők maguk között intézzék el, és ha max. nem bírom hallgatni, látni amit művelnek, arra az időre elmegyek itthonról.
A problémám az elsővel az, hogy hiába védelemből, de ha kárt teszek másban, akkor azt karma szempontjából nekem is visszahat majd...
A második esettel pedig az a problémám, hogy mi van, ha meg kellene mégis védenem anyut, de cserben hagyom, és akkor meg ennek a karmáját szívom meg, ha esetleg segíthettem volna neki, de mégsem tettem...
Tehát melyik esetben döntök helyesen, a szülők közötti konfliktusokban, mint gyerek (értsd: szülők gyereke)
Ezt az életet te választottad magadnak még a leszületésed előtt. Valami neked kell ebből a helyzetből megtanulnod, de csak te tudhatod, hogy mi ez. Hallgass a megérzéseidre.
És figyelj magadra, mert ha sok olyat látsz vagy hallasz amit nem szeretnél, akkor idővel rosszabbodik a látásod és a hallásod. Próbálj a dolgok mögé nézni és képzeld el magad jó pár év múlva, hogy ha ezt vagy azt tennéd meg, hogyan éreznéd magad.
Tetszenek a válaszok, sokkal többet ehhez nem tudok hozzátenni, talán csak annyit: ne bonyolítsd túl a leírt körülményekre nézve a döntésválasztásodat. A helyes döntés szempontjából általában első a megérzés, másodrendű
(bár nem mellékes) a logika, az analízis. Fejleszd tovább megérzőképességedet. Élőben amúgy is könnyebb, mint ha egy virtuális térre (pl. itt, interneten) vonatkozó döntést szeretne az ember meghozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!