A főnököm méltatlanul, sértően beszél velem. Mit tehetek?
egyik nap kioktatott, hogy ha ezt a feladatot nem tudom megcsinálni, álljak be fát gyalulni, minek ülök itt (2 nyelvet tolmácsolok/fordítok neki oda-vissza, diplomám van, ráadásul tapasztalt szakértő vagyok a szakmámban és ráadásul mert információkat tartott vissza, azért nem lehetett megcsinálni azt a feladatot-amit én kértem tőle-és ilyen válaszokat kaptam, hogy azzal én ne foglalkozzak! )
másik nap, egy ügyfelet kísért ki a tárgyalásról és kalap, kabát ment vele, én azt hittem el is megy a főnök, ezért jeleztem neki, hogy én még szeretnék vele beszélni.
pár perc múlva visszajött és úgy kezdte, hogy amíg ő beszél vkivel, addig "kussban" kell lenni (szószerint idézve). ráadásul a csop.vez előtt beszélt így velem én mondani akartam, hogy azt hittem....( ön is el fog menni) de közbevágott, hogy én ne higyjek, meg ne gondoljak semmit!
és mindig amikor ilyeneket kapok, csak igazságtalanul és csak azért mert ő egy bunkó, ráadásul nő létemre kapok ilyeneket! nem egy vagány csávó vagyok, nem a haverja, nem egy nyikhaj, hanem egy nő.
ja ilyennel is hozakodott elő már, hogy minek magyarázzon, úgy is nő vagyok...
és a legutolsó az volt, hogy én olyan izgága vagyok (mert ritkán jár be hozzánk és akkor kell majdnem mindent a nyakába zúdítanom, ahelyett hogy rendszeresen jönne) és kérdezte, hogy mit kellene nekem szedni?! én kérdeztem: nyugtatót?! erre bólintott, hogy látja, megválaszolta.
mit tehetnék? vérig vagyok alázva, egyre rosszabb a kedvem, tartok már a főnökömtől, hogy kell az ilyennel beszélni?
olyan nehezen lett így is munkahelyem, örülök, hogy van, felmondani nem akarok.
Egyszer ülj le vele beszélni. Kérjél tőle fél órát, gondold át előtte tételesen, hogy mit akarsz mondani. Mond meg neki, hogy szeretnéd végigmondani, és hogy a végén mondja el a véleményét. Összeszedetten, nyugodtan mond el a problémáidat, és mit szeretnél. Ha nem húzod fel magadat, nem leordítod a fejét, nem sértegeted, akkor esetleg várhatsz eredményt.
Ha nem hoz, akkor szólj eggyel feljebb, vagy a HR-esnek.
Viszont ha beszélek vele,mindenből azt hozza ki, hogy én vagyok a hibás, hogy én vágok közbe, ha ő épp beszél, hogy én nem vagyok képes a feladataimat ellátni, szóval a visszájára fordít mindent mindig.
másnak hiába szólok ő a legfelsőbb vezér.
még a feleségének sincs egy szava sem előtte, aki viszont mindig látom hogy átlátja a problémát, pl látta, hogy kértem az információt, látta hogy nem kaptam meg és látta, hogy ebből van a gubanc. De egy szava sincs otthon, pláne minek is védene engem.
egyszerűen nem tudom, hogyan legyen előtte tekintélyem, vagy hogy tisztelje a munkámat, tudásomat, mert még azt is kétségbe vonja egyfolytában :(
Én a helyedben akkor szólnék csak be neki, ha már "zsebemben van" (értsd: biztos,írásba is meglevő) ígéretem van arra, hogy ide felvennének,ha onnan eljönnék...
Máskülönben a túlképzett munkanélküliek(én magam is 3 diplomás vagyok,munkanélküli) táborát fogod gyarapítani.2 nyelvet beszélek felsőfokon(angol és olasz), a számítógépet felhasználói szinten kezelem... és így nincs állásom...
felvett olyan embert akinek ez a feladata
és a termelékenységből simán levon mindent,ha nincs meg a norma, mennek a kirugások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!