Hogy működik a külföldre postázás? (akár csomag, akár levél)
Értem ezalatt azt, hogy például feladok Magyarországon egy levelet. Arra ráteszik a bélyegeket, kifizetem. Küldöm például Lengyelországba, hogy biztosan egy plusz tranzit ország területén át kelljen mennie.
Én a levél célba juttatását már kifizettem a bélyegekkel, de csak a Magyar Póstának. De a levél még átmegy egy másik országon is, pl. Szlovákián. Ott átveszi a Szlovák Pósta, és utána átmegy Lengyelországba, ahol a lengyel postaszolgálat veszi át.
Most akkor, ha én a Magyar Póstának fizettem a cuccért, akkor hogyan képes átmenni a többi ország postai szolgáltatásain?
Pl. nekem van egy csomagom Angliából. Ahhoz viszonyítva, hogy légipostás pecséttől kezdve, Frankfurti pecsétig minden van rajta, nem is volt olyan drága ide postázni.
Gondoltam, hogy szerződésben állhatnak egymással, de a világon több ezer posta és csomagküldő van, mindegyik mindegyikkel nem lehet. Gondoltam részesedésre is, de a bélyegek árából kifolyólag, ha a világ túlsó végére küldeném, akkor még az ottaniak fizetnének, mert olyan volna az osztalék, stb...
Most akkor ez a mindenki jól jár, de ki is megy mindenhova dolog hogyan is működik akkor? O.o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!