Ha nem szeretném, hogy a feladó fizesse a postán fealdott csomagot, akkor mit kell ezügyben tenni?
Az ismerősöm szeretne nekem csomagot küldeni, de postai utánvétellel én szeretném fizetni az átvételkor a postakötséget.Vki leírná, hogy működik ez ilyenkor.Az ismerősöm feladja ingyen ezek szerint és én fizetem a pénzt az át vételkor?
És még egy kérdés: kiló után fizetek?Milyen tarifával mozog ez manapság?
Utánvételnél meg lehet adni, hogy a tárgy érték illetve a postai kézbesítés díját is a fogadó félre akarod-e terhelni. Ehhez egy utánvételes feladói papírt kell kitölteni, ami a postán van ott, ahol az ajánlott leveles papírok is. Kitöltöd, megadod, hogy kérsz e pénzt azért, ami a csomagban van, illetve hogy kéred-e a postai díjat is. De egyébként a postai alkalmazottak szívesen segítenek kitölteni.
Az árakat a posta honlapján megtalálod. Súlytól függ főleg. Amúgy nem olcsó dolog az utánvételezés, mivel ki kell fizetni az összeg visszakézbesítését is. Nem tudom, hogy olyankor mi van, ha csak a kézbesítés árát kéred a fogadótól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!