Szerintetek hogyan lehet nyereséges egy kocsma, pub?
azt nem tudom, viszont tudom, hogy mi zavaró és gyakori pl a budapesti kínálatban. Persze ez attól is függ, hogy kit akarsz megcélozni
0, esztétikailag választok, nem preferálom a kommersz, a giccsesen historizáló és a nyolcvanas évekbeli, az erdészházas meg a parasztházas/borpincés berendezést és a romkocsmát is unom már.
1, túl réteg, túl züllött, munkásos, proletáros
2, ár
3, kínálat. Ha csak sör van, kóla, fanta, sprie, ásványvíz, sió barack, almalé, és gagyi kávé, akkor felejtős. Legyen már valami érdekes azon a rohadt termékpalettán
4, nem hallod a hangodat a zenétől
5, huzat klímából vagy közvetlenül rád nyíló ajtóból.
6, télen túl hideg.
7, kényelmetlen székek, és egymás pofájában levés a túl gazdaságos helykihasználás miatt, kicsi asztalok, nincs rendes kabáttárolási lehetőség, ami nem egy fogas az ajtónál
8, pornólakos félhomály
9, a vécében a fülke ajtaját nem lehet bezárni, nincs kéztörlési/szárítási lehetőség, vagy a vécé stilisztikailag túl gagyi, vagy állandóan nyitva van a szellőzőablak, és ettől hideg van. (üljön valaki hidegben műanyag ülőkére)
Tehát nagyjából egy nem túl erős stílust erőltető, nem kényelmetlen, lehetőleg zugosabb, érdekes kínálatú helyet képzelnék el rendes kocsmának, értelmes nyitva tartással és megközelíthető helyen. Szóval elég alap elvárások.
Nyereséges kocsmát viszont úgy kell csinálni, ha egyetemistákra vagy munkásokra építesz, kevés személyzetet kizsigerelve dolgoztatsz, minden közművön spórolsz (sötét, hideg), megszeged a létező összes előírást (nem mosogatsz, csalsz az italméréssel,összeöntöd a poharakban maradt italt, és újra kiviszed, pult alatt árulsz füvet, nem takarítod a vécét, nincs papír, nincs melegvíz, feketén dolgoztatsz, hivatalosan magánlakás vagy)stb
Nem kell ahhoz csalni hogy jól fusson egy vendéglátóhely.
Mit vár el manapság a vendég?
-Minőséget
-Stílust.
-Választékot
-És adott esetben egy igazi kulináris élményt..
Aki ezeket keresi, az tisztában van vele hogy a minőségnek ára van!
A vendégek szívesebben áldoznak többet minőségi italokra és ételekre. Keresik az igényes helyeket, amit egy kocsma és pub nem tud pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!