Közös képviselő mennyiért vállalja el egy 64 lakásos ház képviseletét?
ez elég sok mindentől függ ám, pl. Bp-i ház stb-stb
neked van kedved egyáltalán elvállalni ezt a pozíciót?
Szia, az első vagyok, megértem, hogy félsz, a másik válaszolónak igaza van, nagyon sok mindenbe bele lehet ilyenkor bukni :-(
Mondjuk azt elhiszem, hogy a pénz jól jönne.
Ha mégsem Te vállalod el, akkor valaki más lesz a közös képviselő vagy a ház keres céget pl.?
Nem a végzettség miatt lenne gond.
Állandóan változnak pl a szabályok, elszámolási dolgok stb.
Feladata: a közös költség beszedése,a nem fizetők ellen fellépés. Könyvelés,adózás. Felújítási munkák megszervezése. A lépcsőházak takaríttatása, a lakók egymással való problémáinak megoldása. A házirend és az Alapszabályban foglaltak betartatása. Évente közgyűlés összehívása. Ahol beszámolsz az előző évi gazdálkodásról.
Ha emelni kell a közös költséget,azt megindokolni és megszavaztatni a tagokkal.
Ha csőtörés van,elromlik a bejárati ajtó zárja,nem ég a villany a lépcsőházban stb.,akkor a legsürgősebben szerelőt kell hívnod.
Hiába jelölsz ki fogadóórát,számíthatsz rá,hogy a nap legkülönbözőbb szakaiban felkeresnek a lakók a problémáikkal.
A neten fenn van a Társasházakra vonatkozó Törvény.
Nézd át alaposan.
Azt már átolvastam. Nagyjából tisztában vagyok ezekkel, bár vannak sötét pontok is.
A közös képviselőnk soha semmit nem csinált. Így volt, hogy este 9 kor fúrtak. Én ragasztottam ki a liftre, hogy még is mikor kellett volna. Sokan megköszönték. De volt, hogy vasárnap fél 2 kor szóltam a lakónak, hogy mellőzze a fúrkálást. Tehát nagyjából szervezkedtem eddig is, csak akkor az én és a kislányom érdekeit néztem.
szia
nálunk egy három lépcsőházas társasházat (tehát a, b, c lépcsőház) vállalt el 60 ezerért havonta. Budapesten. Remélem tudtam segíteni, sok sikert menni fog az nem kell megilyedni, ahogy meséled a réginél rosszabb nem lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!