Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Saját lakás/ház csak hitel...

Saját lakás/ház csak hitel felvételével lehetséges? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Őszintén szólva, ezen gondolkozom jó ideje, hogy saját lakáshoz/házhoz nem is lehet jutni manapság, csak hitellel. Sok embertől hallom, hogy a hitel kezdő részletük pl. 60.000 Ft volt, most pedig már megduplázódott és még van vissza jó pár (tizen x év). Én ilyen cipőbe nem szeretnék kerülni, de önerőből szerintem nagyon nehéz lakást/házat vásárolni. Vagy ilyen esetben a megoldás az albérlet? De az albérlet sosem lesz a sajátom. Ti mit gondoltok erről? Bocs, ha nem jó kategóriába tettem a kérdést.

2012. márc. 28. 20:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Persze aláírom, nem mindenkinek van lehetősége félretenni, de ha nincs megfelelő jövedelme, akkor hitelt sem fog kapni, ha meg van akkor meg miért a banknak adja a pénzét, ha ő maga is megtarthatná. Sőt fizessen a bank nekem, hogy a pénzemet használja, ne én neki. Az albérlet necces nagyon,akkor nem hiszem, hogy lehet félretenni, vagy sokat kell keresni. Ha valaki fiatal, korán elkezd spórolni, és van hol laknia, akkor meg az a 10 év kibírható a cél érdekében. Persze ha valaki "adj uram teremtőm" típus, az vegyen fel hitelt, és szívjon egy életen át....;)
2012. márc. 31. 13:29
 12/20 Flector 67 ***** válasza:

" Az albérlet necces nagyon,akkor nem hiszem, hogy lehet félretenni, vagy sokat kell keresni. "

Ne épp itt bukott meg a teóriád. Szóval ilyen esetben hogyan is tovább? Mert én erről írtam.

2012. márc. 31. 13:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Én úgy vettem ki a kérdező szavaiból, hogy nem albérletben lakik, hanem arra kíváncsi, hogyan lehetne egy saját kis kuckója vagy így vagy úgy... Az, hogy az én "receptem" nem mindenki számára alkalmazható, azt belátom.
2012. márc. 31. 13:45
 14/20 Flector 67 ***** válasza:
Mondjuk jó recept. Én bőven kerestem annyit, hogy félretegyek egy lakásra. Sőt volt is vagyonom, amiből megvehettem volna. De a vagyonom kamata több volt, mint a hitelé, ezért inkább hitelt vettem fel. Így jobban jártam, mintha megvettem volna kp-ra a lakást. Ez az én receptem volt. Bár ez sem alkalmazható mindenkire.
2012. márc. 31. 13:48
 15/20 anonim ***** válasza:
Nekem sikerült. Talán másnak is bejöhet. Pedig 100000-et keresek. Párom 130000-at. Amin tudok spórolok. Addig apámnál laktunk amíg össze nem spóroltunk annyit, hogy lett saját házunk, önerőből. Igaz ketten könnyebb volt. 5 év alatt sikerült elköltöznünk. Azóta már megtakarításunk is van. Csak ésszel kell gazdálkodni, megtermelni amit lehet, nem szórni a pénzt felesleges vackokra. Ja 33 éves vagyok, tudom a szüleink idejében sokkal könnyebb volt.....
2012. márc. 31. 13:57
 16/20 Flector 67 ***** válasza:
Igen, ez is jó megoldás. Csak akinek nincs ilyen lehetősége, mert mondjuk 3-an vannak testvérek, azok mit csináljanak? Ott valakinek már albérletbe kell mennie.
2012. márc. 31. 13:59
 17/20 anonim ***** válasza:
Teljesen igaz, amit írtál, így jogos,ott pont, ebben az esetben én is vennék fel hitelt. A lényeg az, hogy ÉN járjak jól:) Igaz , talán ez külföldön működik inkább, mert itt az egekben vannak a hitelkamatok, ha a befektetési kamatnál van kedvezőbb hitelkamat hát miért is ne ???? :)
2012. márc. 31. 14:02
 18/20 anonim ***** válasza:
Akinek albérletbe kell élnie, annak minimális esélye van saját házra. Az hitelt sem fog kapni, ha nincs fedezete. És vissza a verziómhoz, ebből is csak akkor látok kiutat, ha spórol (persze ha van miből). Fontos az albérlet megválasztása is, külön órák, stb, így talán a rezsin tud okoskodni, a kaján lehet okoskodni, és le kell mondani egy csomó mindenről, kérdés megéri-e? Kinek igen, kinek nem.... És ha elég elszánt valaki, az eltartás is működőképes lehet
2012. márc. 31. 14:15
 19/20 anonim ***** válasza:

Öröklés, addig albérlet. Nem azért élek, hogy egy rohadt lakásért gürizzek, a legszebb éveimet kuporgatással töltsem. Hitelt nem veszek fel, rohadjanak meg a bankok. A realitás az, hogy elmúlt az a korszak, amikor egy átlag ember átlag fizetéssel lakáshoz juthatott. Több százezer lakás áll üresen, fogy az ország.

Vakai azt írta, vidéken 4 millió egy ház, és 10 év alatt össze lehet gyűjteni 6 milliót. Na, és mire megyek ezzel? Ahol van munkahely, ott tartják magukat az árak, ahol semmi, ott ennyi egy ház. Vagy ingázzak napi 600 kilométert?

2012. júl. 29. 12:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Ne legyél hülye (bocsi a kifejezésért). Tanulj más hibáján, ne akarj saját házat. Ilyen gazdasági körülmények között, teljes öngyilkosság. Nem tudom mi ez a nagy őrület, hogy mindenki saját házat akar. Mi a gond az albérlettel, ha azt nem tudod fizetni, akkor a hitelt sem fogod majd tudni? A hitel leköt. Ha nincs egy biztos és fix jövedelmed pl. 300 ezer Ft, amiből kényelmesen meg tudsz élni, akkor ne erőltesd. A következő 20 éved fogja bánni. Komolyan, ne vágj bele. Amúgy is, városokba bitang drága (pl. főváros), vidékről meg feljárni dolgozni... Nem ajánlom, életed tennéd vele tönkre.
2012. aug. 22. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!