Hogyan tudnék aranyat önteni? Van itt aranyműves vagy ötvös?
Komolyan kérdem, fontos lenne.
(Nincs bajom a trollokkal, nyugodtan jöhetnek ők is, majd kiszűröm a válaszokat, de én nem fogok emiatt senkit lepontozni ;-)
És ha valaki tört aranyat vásárol, honnan tudja hogy hány karátos?
Tudom hogy ez egy szakma amit meg kell tanulni, de ilyet régen is csináltak, szóval elméletileg mindenféle komoly elektromos ketyere nélkül is meg kéne tudni ezt mondani.
Én nem trollkodni akarok, de kiváncsi vagyok, hogy miért szeretnél aranyat önteni?!
Másrészt, házilag a garázsban ezt biztosan nem tudod megcsinálni, illetve semmiképpen sem olcsóbban mint ha egy ötvössel csináltatnád meg.
Van egy iszonyat zseniális vállalkozási ötletem, és bár a beindításnál nem azonnal lenne rá szükség, de később mindenképpen. Az ötvösre is gondoltam, csak pl. nem ismerek megbízhatót, szóval lehet hogy az is jó lenne.
(állítólag sok a visszaélés az arannyal kapcsolatban :(
Vagy fogtechnikus, mert, hogy ők is dolgoznak arannyal. ~ 1300 fokra hevíted egy öntőtégelyben, ehhez már kell egy spéci gép, de elméletileg lehetséges házilag is. Olvadás után pedig kiöntöd egy formába, no persze a formának is olyan anyagból kell készülnie, ami nem bánja az 1300 fokot. Hűlés után letisztítod az öntvényt, polírozod és már csillog is mint a Salamon töke.
Szóval nem lehetetlen otthon, de egyedül, megfelelő eszközök és hozzá értő segítő nélkül semmikép ne vágj bele. Ha az ujjadra 'fröccsen' utána nem elég, hogy megfújod kétszer és már nem is fáj, komoly sérüléseket lehet szerezni, ha nem tudod, mit csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!