Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A diákom érvényes márc.31-ig,...

A diákom érvényes márc.31-ig, de jogviszonyom már nincs. Most akkor van még TB-m vagy nincs?

Figyelt kérdés
Azért itt teszem fel a kérdést, hátha valami ebben már jártas anyuka erre jár.
2012. márc. 24. 13:30
1 2
 11/14 anonim válasza:
Az orvos amúgy látta volna, ha nem érvényes már a biztosításod, és szólt volna. Szakrendelésen is mindig lekérik, hogy érvényes-e, ill. a háziorvos rendszerében már benne van a TAJ-számod, és ő is lekéri az érvényességét minden egyes alkalommal, ha mész, akkor is ha csak receptet íratsz.
2012. márc. 24. 14:20
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen? Én azt hittem, magyar módra direkt nem szólnak ilyenkor, hátha még nagyobb számlát csinálok magamnak...:P
2012. márc. 24. 14:24
 13/14 anonim ***** válasza:
A jogviszony fizetése nem így működik! 0o "Magyar módra" neked annyi kötelességed van, hogy hónapról hónapra fizesd magad után a TB-t, tehát a már igénybe vett vizsgálataidtól függetlenül is a NAV csak az elmaradt hónapokat fogja behajtani rajtad, ill. ezek kamatát. Tehát nem számít, hogy a kimaradt időszak alatt voltál-e orvosnál, vagy sem, az sem, hogy csak egy szimpla teljes vérképet csináltak, vagy agysebészeti beavatkozást hajtottak végre rajtad: mindettől függetlenül "csak" a havi járulékot kell befizetned visszamenőleg, a kezelések árát nem. Az előző jól mondja, hogy az esetek nagy részében az orvos/gyógyszerész látja, hogy a beteg biztosított-e, a jogviszony hiányában pedig köteles tájékoztató papírost kinyomtatni a páciensnek, hogy rendezze a jogviszonyát. Néhány esetben viszont a rendszer v. az előző munkáltató könyvelőjének hibájából ez nem tűnik fel a NAV-nak, engem pl. elfelejtett a volt főnököm kijelenteni, így csak akkor jöttek rá, hogy két hónap elmaradásom van, amikor bementem az OEP-hez, hogy magamnak szeretném fizetni a TB-t, ekkortól és ekkortól nem állok alkalmazásban. Viszont nagyon csúnyán megb.. üntethetnek, ha nem fizetsz, úgyhogy minél előbb rendezd!
2012. márc. 24. 14:57
 14/14 A kérdező kommentje:
Azon vagyok, csak előtte még tájékozódom, hogy ne ott szerencsétlenkedjek, hanem még itt. Köszi azért.
2012. márc. 24. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!