Ha próbaidő alatt én mondok fel, jár nekem az álláskeresői járulék?
Jajj, ne stresszeljetek! Nem találok rá leírást. Minden más esetre megtaláltam már, csak erre az egyre nem :(
Igazából én is annyit tudok, amit a 2. írt, viszont próba idő alatt, úgy sejtem, hogy mindkét fél felmondhat... Viszont ez a rendkívüli megzavar...
Munkavállalói rendes felmondásnál, illetve munkáltatói rendkívülinél nem jár.
Munkáltatói rendes felmondásnál, illetve munkavállalói rendkívülinél, igen. 100%
Köszönöm! :) Nagy kő esett le...
Nem is érteném, mi értelme lenne, ha nem járna. Nyilván azért vállaltam el, mert dolgozni akarok, de 2 nap alatt tökéletesen kiderült, hogy köze nincs ahhoz a munkámnak, mint amiről szó volt. Mindkét nap úgy jöttem haza, mint egy idegroncs, ráadásul le kellett mondanom egy angol nyelvű állásinterjút is, mert 8 óra munka után képtelen lettem volna egy értelmes mondatot összerakni...
Idén január 1-től már minden munkaviszony megszüntetési típusnál jár álláskeresési járulék.
Azelőtt ha a munkavállaló mondott fel rendes felmondással, vagy a munkáltató rendkívülivel, akkor regisztráltak ugyan, de 90 napig nem kaphattál ellátást. Most már nincs ez a 90 napos "csúsztatás"
2011.12.31_ig: "27.§ (5) Ha a munkaviszonyt az álláskeresıvé válást megelızı 90 napon belül a munkavállaló rendes felmondással,
továbbá a munkaadó rendkívüli felmondással szüntette meg, az álláskeresı részére álláskeresési járadék az
elıbbiekben meghatározott módon megszüntetett munkaviszony megszőnését követı 90 nap elteltével
folyósítható, tekintet nélkül arra, hogy az álláskeresési járadék folyósításához szükséges feltételekkel
rendelkezik."
Most: 27. §
(4)154 Az álláskeresési járadék folyósításának kezdő napja az álláskeresőnek az állami foglalkoztatási szervnél történő jelentkezésének napja.
(5)155
(6)156 A folyósítási idő számítása szempontjából a jogosultsági idő csak egyszer vehető figyelembe."
Ha megvan a szükséges járadékra jogosító napod (3 éven belül 360 nap) és az egyéb feltételeknek is megfelelsz, akkor kaphatsz álláskeresési járulékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!