Az embereket miért izgatják annyira a különféle drágakövek és nemesfémek?
Figyelt kérdés
Nekem ezek csak nagyon drága fémek meg nagyon drága kövek :S. Valahogy nem érdekelnek különösképpen. Persze befektetés meg minden azt értem. De ha jön egy atomvihar ki nem xarja le milyen arany gyűrűm van? XD Meg, hogy az országok arany tartaléka... nem érteeeem ez mire jó. Szerintem csak néphülyítés...2009. jún. 12. 08:03
1/3 anonim válasza:
Befektetésnek is csak akkor jó,ha valóban értékes az ékszer és el is lehet adni,kérdés,hogy mennyiért? A világháború után a pestiek a vonatok tetején utazva jöttek vidékre élelemért.Egy kiló zsírért vagy krumpliért
adtak egy aranygyűrűt,láncot,kettőért meg karkötőt.Remélem,erre nem lesz többet szükség.
2/3 A kérdező kommentje:
persze erre ne legyen szükség de ilyen helyzetben egy bab konzervnek több az értéke... és nekem amúgy is. Ez az arany meg drágakő kereskedelem nekem egy nagy kamunak tűnik.
2009. jún. 12. 11:27
3/3 anonim válasza:
Minek enni, ha úgyis jön az atomvihar? Mindenki akassza fel magát, hiszen úgyis halál az élet vége, minek vacakolni? Ez is kb hasonló kategória. Az arany nem csak befektetés, de kifejező eszköz is. Annak ajándékozunk ékszert, aki kiemelten fontos nekünk, mert érte még egy hatalmas összeget is kifizetünk, még ha csak egy darab kő és fém is az egész. És mivel az arany értéke stabil, és csak rendkívüli esetben (pl háború) csökken az értéke, 100 év múlva is érték marad, nem úgy, mint a pénz. Aki pedig ékszerre cserélte a konzerveit, és a háborút átvészelve eladta azokat, ma már dúsgazdag. Az arany elásva is érték, a pénz nem. Akkor szűnhetne meg ez, ha felfedeznének egy akkora aranylelőhelyet, amivel eláraszthatnák arannyal a világot. Ma 1 kiló arany 9 milliót ér, egy kiló réz pedig 4000 forintot. Tehát azért stabil, mert kevés van belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!