Ha nyernél 40 millió Ft-ot, azzal a feltétellel hogy 20 évre be kell fektetned: 1 Bitcoin vagy egy belvárosi lakás?
Tegyük fel hogy van már lakásod, kocsid, munkád, nem szorulsz a pénzre azonnal... viszont nyugdíjas korodra / gyerekednek jó lenne majd.
Nem oszthatod fel, és rögtön kell döntened.
Mindkettőnek a kamatját megkapod, és 20 év múlva eladhatod (lakásnál ez ugye kiadás esetén átlagosan 5%, számolhatunk bitcoinnál is kb ennyivel, vagy akár kicsit többel, persze tudni kell, hogy itt a kamatozáshoz legtöbb esetben tőzsdén kell tartani a pénzt ami egy plusz kockázatot visz a rendszerbe, de legyen mondjuk 5-10% a hozam).
A lakások ára nagyjából lekövethető az elmúlt párszáz év alapján. De persze egy belvárosi garzon 40 év múlva is egy belvárosi garzon árát éri majd. A Bitcoin lehet hogy 100.000-szeresére nő.. de lehet mondjuk 10-ed ennyit ér majd addigra, ezt nem lehet tudni.
A kérdés pusztán elméleti, de a jelenlegi állapotok mellett (mivel rengeteg "fanatikus" hozzászólással találkozom a neten mostmár) érdekel, ki hogy vélekedik.
Lakás. Mondjuk 40 millióért belvárosban szerintem már egy nagyon lepra lakást kapsz maximum amire költeni kell,vagy ha rendben van,akkor még akkorák,int máshol a wc. (Ha Bp az a város)
Ettől függetlenül lakás,de akkor már inkább egy megyeszékhelyen ott ennyiért már van értelmes nagyságú és állapotú lakás.
Najó, ez igaz. Akkor tegyükfel hogy 50 milliót kapsz vagy 1.25 Bitcoin, vagy mindegy, amennyit egy szép, kellemes (persze nem luxus) belvárosi garzon ér (5-6-13 ker stb)
Persze a lakás lehet Spanyolországban vagy a világon bárhol. Nyilván olyan helyen amiről azt reméled hogy 20 év múlva is jó környék lesz.
Ha azonnal kell döntenem, és mindet az egyikbe kellene fektetnem, akkor lakás.
A Bitcoin árfolyama már nött több ezerszeresére, de csökkent a tizedére is. (Mióta nagyjából kiforrotta magát, azóta nincsenek ilyen ezerszeres növekedések, az csak a kezdeti szakaszra volt jellemző, és nem valószínű, hogy a jövőben megismétlődne.) Persze, egy 10-20-szoros növekedés még reális is lehetne, de az is, hogy 20 év múlva már csak egy értéktelen valami lesz.
A lakások ára sokkal stabilabb, és egy 40 millás lakás nem fog soha egy havi fizetés áráig lemenni.
50 éves vagyok, én 20 évre már nem tervezek előre.
Ennyi idősen maximum évről évre vagyok hajlandó tervezni.
40 millió amúgy az pont elég ahhoz, hogy kitermeljek vele nyugodtan évi 30% hasznot, felesleges kockázatot nem vállalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!