Sofi szám igényléséért kell fizetni Hollandiában?
Figyelt kérdés
Kedves hollandiai magyarok!Jelenleg a sofi szám igényléséért kell fizetni?És ha igen akkor kb mennyibe kerül?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 17. 15:08
1/3 anonim válasza:
Ingyenes, mint ahogyan a legtöbb hasonló regisztrációs szolgáltatásért, tanácsadásért sem kell fizetni, ha EU-tagállamból jössz, esetlegesen egyedül az okmányok kiállításának van díja. De már nem kell feltétlenül Sofi számot igényelned a munkavállaláshoz, szerintem tavaly óta a BSN elterjedtebb, főleg, ha hosszú távra tervezel kint maradni és még nincs fix munkád, csak állást keresel. Utóbbit a municipalityd irodájában igényelheted, az itthon szokásos iratok kellenek hozzá + születési anyakönyvi kivonat + házassági levél/szingliséget igazoló levél. Én tavaly intéztem az enyémet Westellingwerfben, kb. 2 hét alatt kaptam meg a számot.
2/3 anonim válasza:
En Hollandiaban regisztraltam egy cimre es a Belastingnal azt mondtak h ezzel egyutt sofiszamom is rendben van.:)
3/3 anonim válasza:
"szerintem a bsn elterjedtebb" ????? minek irsz ilyen hulyesegeket ha nem tudod a valaszt? Kedves kerdezo: Amikor hollandiaba erkeztel menj be a tartozkodasi helyed serinti adohivatalba ahol adnak egy idopontot.Amikorra szol akkor visszamesz adnak sorszamot es varsz a sorodra.Ezutan szolitanak elkerik a szemelyid(mas nem kell) kitoltesz egy formanyomtatvanyt(szemelyes adatok) amihez adnak forditast ha nem erted,ezutan 10 perc mulva kapsz egy hivatalos papirt rajata a SOFI szammal.Semmibe nem kerul.Amennyiben tovabb szeretnel maradni es van bejelentett lakcimed akkor az illetekes varoshazan (nem az adohivatalban) igenyelhetsz BSN nummer-t.Ez is ingyenes.szoval hajra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!