Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vatera: Mit kellene tenni az...

Vatera: Mit kellene tenni az eladónak, ha nem annyi pénzt küldtek neki a megvett termékért, mint amennyibe került?

Figyelt kérdés
Nem aktuális a dolog, csak kérdezem, mert előrelátó vagyok. Mit tegyek, ha nem fogják kifizetni a teljes összeget, és nem küldenek annyi pénzt, mint amennyiért eredetileg leütötték a vaterán. Fix áron leütöttek egy terméket és elég sokba kerül és számomra hihetetlen, hogy ennyi pénzt kapok most így hirtelen. :) És attól félek, mi van ha nem annyi pénzt küldenek, hanem kevesebbet, akkor mit tegyek?
2012. márc. 17. 11:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem postázod a terméket. Ennyi.
2012. márc. 17. 11:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Na, ha kezdő vagy, akkor sem kell aggódni: utánvéttel add fel. Ez esetben a vevő egyszerűen nem kapja meg a terméket, ha nem fizeti ki a pénzt, amit kérsz érte.

Nagyon alacsony ratinges embernek senkisem fog számlára utalni. de a saját biztonságod érdekében is jobban jársz, ha futár/posta és utánvét. A postánál ne aggódj - ha elveszik a termék, akkor piszkosul jól jársz, mert 5x pénzt fizetnek vissza :)

Ja, és előtte a termékről minden adatot rögzíts, csomagoláskor fotózd le, milyen állapotban van, az esetleges későbbi problémák elkerülése végett... Engem próbáltak megkopasztani úgy, hogy a vevő bizonygatta, mást kapott (majd egy hónap múlva...) de befürdött vele, azóta eltűnt :D

2012. márc. 17. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Írsz neki egy levelet, hogy kevesebb pénz jött és várod a többit!

Ha nem küldi a többi pénzt akkor nem küldöd a terméket. Ennyi:)

2012. márc. 17. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Vaterán keresztül üzensz a delikvensnek, hogy nem annyi pénz jött, mint amennyinek kéne, és ha x napon belül nem utalja a különbözetet, akkor visszautalod a pénz, és jelented a vaterán a szabálytalanságot. Esetleg megtartasz 10% "bánatpénzt", bár ez nem tudom mennyire szabályos, de megmagyarázható, hogy neked költséged volt + újra kell árvereztetni a cuccot, és nem biztos hogy annyiért elmegy.

Azért a vaterás felületen üzenj, hogy biztosan nyoma maradjon!

2012. márc. 17. 12:03
 5/8 anonim válasza:
után vétellel küld el, ha nem kapja meg a postás a pénzt nem is adja(adhatja) oda az illetőnek.
2012. márc. 18. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Miért kéne utánvéttel feladni, mikor a vevő utalni szeretne? Barmok...
2012. márc. 29. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Talán azért, hogy biztosítva legyen mind az eladó, mind a vásárló...

Meg nincs is jobb, mint amikor utánvétes csomagot elhagy a posta :D

2012. márc. 29. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Velem elofordult mar parszor, fokent a postakoltseget hagyjak le.

Ilyenkor irok neki, altalaban emailben, mert ott jobban eszreveszik mintsem vateran.

Ha baj van akkor meg az egesz beszelgetest kuldom a vateranak az osszes levelet egy mailben.

Altalabn ilyenkor orvosolni szoktak a hibat 1-2 napon belul.

1x volt egy ur akinek telefonon szoltam, nah o el is felejtette.

1,5 hettel kesobb kaptam egy fenyegeto mailt amit egy az egyben kuldott a vateranak is, hogy nem kapta meg a termeket. Lattam a cimzettek kozott :)

Aztan leirtam neki mailben is hogy megbeszeltuk hogy kuldi a postakoltseget, jelenleg is azt varom es utana azonnal postazom a csomagot, persze ezt is megkapta a vatera.

Bocsanatkeresek aztan kesz.

Vatera nem is foglalkozott vele tobbet, mondjuk nekem mar akkor volt parszaz lebonyolitott uzlezem ellenben a vevovel, aki ugyebar nullas volt :)))

Szolsz neki aztan ennyi addig nem kuldesz semmit.

Ha mar vmennyi oszeget atutalt nehogy elkuld a csomagot utanvettel mert nem fogja tudni hogy mi van - ha elnezte. Ha meg direkt kuldott annyit amennyit ugyse fizet tobbet.

Es akkor te meg buktad a hirdetes arat meg a postakoltseget is ami utanvetnel eleg huzos...

2012. ápr. 24. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!