Vatera: Mit kellene tenni az eladónak, ha nem annyi pénzt küldtek neki a megvett termékért, mint amennyibe került?
Na, ha kezdő vagy, akkor sem kell aggódni: utánvéttel add fel. Ez esetben a vevő egyszerűen nem kapja meg a terméket, ha nem fizeti ki a pénzt, amit kérsz érte.
Nagyon alacsony ratinges embernek senkisem fog számlára utalni. de a saját biztonságod érdekében is jobban jársz, ha futár/posta és utánvét. A postánál ne aggódj - ha elveszik a termék, akkor piszkosul jól jársz, mert 5x pénzt fizetnek vissza :)
Ja, és előtte a termékről minden adatot rögzíts, csomagoláskor fotózd le, milyen állapotban van, az esetleges későbbi problémák elkerülése végett... Engem próbáltak megkopasztani úgy, hogy a vevő bizonygatta, mást kapott (majd egy hónap múlva...) de befürdött vele, azóta eltűnt :D
Írsz neki egy levelet, hogy kevesebb pénz jött és várod a többit!
Ha nem küldi a többi pénzt akkor nem küldöd a terméket. Ennyi:)
Vaterán keresztül üzensz a delikvensnek, hogy nem annyi pénz jött, mint amennyinek kéne, és ha x napon belül nem utalja a különbözetet, akkor visszautalod a pénz, és jelented a vaterán a szabálytalanságot. Esetleg megtartasz 10% "bánatpénzt", bár ez nem tudom mennyire szabályos, de megmagyarázható, hogy neked költséged volt + újra kell árvereztetni a cuccot, és nem biztos hogy annyiért elmegy.
Azért a vaterás felületen üzenj, hogy biztosan nyoma maradjon!
Talán azért, hogy biztosítva legyen mind az eladó, mind a vásárló...
Meg nincs is jobb, mint amikor utánvétes csomagot elhagy a posta :D
Velem elofordult mar parszor, fokent a postakoltseget hagyjak le.
Ilyenkor irok neki, altalaban emailben, mert ott jobban eszreveszik mintsem vateran.
Ha baj van akkor meg az egesz beszelgetest kuldom a vateranak az osszes levelet egy mailben.
Altalabn ilyenkor orvosolni szoktak a hibat 1-2 napon belul.
1x volt egy ur akinek telefonon szoltam, nah o el is felejtette.
1,5 hettel kesobb kaptam egy fenyegeto mailt amit egy az egyben kuldott a vateranak is, hogy nem kapta meg a termeket. Lattam a cimzettek kozott :)
Aztan leirtam neki mailben is hogy megbeszeltuk hogy kuldi a postakoltseget, jelenleg is azt varom es utana azonnal postazom a csomagot, persze ezt is megkapta a vatera.
Bocsanatkeresek aztan kesz.
Vatera nem is foglalkozott vele tobbet, mondjuk nekem mar akkor volt parszaz lebonyolitott uzlezem ellenben a vevovel, aki ugyebar nullas volt :)))
Szolsz neki aztan ennyi addig nem kuldesz semmit.
Ha mar vmennyi oszeget atutalt nehogy elkuld a csomagot utanvettel mert nem fogja tudni hogy mi van - ha elnezte. Ha meg direkt kuldott annyit amennyit ugyse fizet tobbet.
Es akkor te meg buktad a hirdetes arat meg a postakoltseget is ami utanvetnel eleg huzos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!